3 Haziran 2014 Salı

Ice Karting: Bir İzmirli'nin Buzda Sürüş İle Buluştuğu An

Ice Karting Türkiye
Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'deki en eğlenceli aktivitelerden biriyle tanıştım: Ice Karting. Adından anlaşılacağı gibi bu aktivite türünde buz üzerinde Karting araçlarıyla eğleniyorsunuz. Fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi yanlamak serbest :)
Ice Karting Türkiye
Ice Karting Türkiye, Bursa'daki Korupark AVM'nin içinde yer alıyor. Eskinden buz pateni yapılan bir buz pistini patenlerden arındırıp çivili lastiklere sahip Karting araçlarıyla buluşturmuşlar. İyi ki de yapmışlar. İşletme müdürü Işıl Toker, Ice Karting'in Türkiye'de sadece Bursa'da olduğunu, ama yakın zamanda İstanbul'da da bir şube açmayı istediklerini söylüyor. 
Ice Karting'de kullanılan Karting araçlarının lastikleri çivili. 
Ice Karting Türkiye, Bursa Korupark AVM'de.
Işıl Hanım'la yaptığım kısa sohbetin ardından Yusuf'un eşliğinde piste iniyoruz. Güvenlik ekipmanlarını giydikten sonra artık sürüş için hazırım. Bu pistin jargonunda hız yapmak değil, küçük kontralarla yanlaya yanlaya virajlara girmek ve sürüşten maksimum keyfi almak var :) Ben de usulüne göre yapıp virajlarda yanlamaya başlıyorum. Karting aracını buz üzerinde sürmek gerçekten çok eğlenceli bir tecrübe. Son iki yıldır İstanbul'da yaşasam da uzunca bir süre kar görmeyen bir İzmirli olarak karda sürüşün son derece eğlenceli olduğunu burada keşfettim :) Şehir içinde karda kötü bir sürüş deneyimi olan tüm İstanbullular bence buraya gelip kar ile tekrar barışmalı...
Ice Karting Türkiye
Bu arada, pist gerçekten soğuk. Karting aracının hızıyla birlikte soğuğu daha fazla hissediyorsunuz. Evet, üşütmemek adına sarı polarlar pistte hazır bekliyor, ama ellerinizde eldiven yoksa büyük ihtimalle elleriniz benimkiler gibi donacaklar. 
Ice Karting Türkiye
Bursalıysanız zaten bu deneyimi kaçırmamışsınızdır, ama Bursa'da oturmuyorsanız da ne yapın edin yolunuzu Bursa'ya düşürün, bu eğlenceyi bir kez de siz tadın :)

Son olarak Ice Karting Türkiye yetkililerine, Işıl Hanım, Emre ve Yusuf'a teşekkürler. Ayrıca, haftasonu Bursa gezimizde Ice Karting Türkiye'yi ziyaret etmemizi sağlayan Derya'ya teşekkürler. 
Ice Karting'in sloganı "Yanlamak Serbest" piste varmadan sizi karşılıyor, ve olacaklar hakkında önceden ipucu veriyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..