15 Haziran 2014 Pazar

Yeni Mazda 2, Dizel Motorla Geliyor

Hazumi konsept otomobili/Yeni Mazda 2
Mazda ailesinin en küçük üyesi 2015 yılında yenicelenecek. Model gamının diğer üyeleri 3, 6, ve CX-5 gibi KODO tasarım felsefesine kavuşacak model, sadece tasarımıyla öne çıkmayacak gibi duruyor. Mazda cephesinden önceki günlerde yapılan açıklamaya göre, yeni Mazda 2'nin 1.5 litrelik yeni bir dizel motora sahip olacağı doğrulandı. 
Hazumi konsept otomobili/Yeni Mazda 2
Mazda'nın güncel motorları gibi SKYAKTIV teknolojisine sahip olacak olan 4 silindirli dizel motor, 1500d/dak'da 250 Nm tork ve 4000d/dak'd 105 beygir güç üretecek. Yeni dizel ünite, 6 ileri otomatik ve 6 ileri manuel şanzıman opsiyonlarına sahip olacak. Fren enerjisi geri kazanımı sistemi i-ELOOP ve start/stop sistemi i-stop ile motorun rakiplerinden daha ekonomik ve çevreci olması öngörülüyor. Motorun salınım değerinin 90g/km CO2'in altında olması planlanıyor.
Hazumi konsept otomobili/Yeni Mazda 2
Dizel motorlu Mazda 2 sayesinde, Mazda 6'nın kusursuz tasarımı daha küçük bir bedende ve Türkiye'de yüksek vergi dilimine takılmayan bir kalple vücut bulacak. Bu sayede 2 litre motorlu Mazda 6 ile dilediğim, sokaklarda güzel KODO tasarımlı Mazda görme isteğim, küçük hacimli dizel motorlu Mazda 2 ile mümkün olacak. En iyisi, 2015 bir an önce gelsin..
Hazumi konsept otomobili/Yeni Mazda 2
--İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar--
Yürüyen Heykel; Mazda 6 testine göz atın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..