7 Haziran 2016 Salı

Makyajlı Corolla Haziran Sonunda Türkiye'de [Lansman Yazısı]

11. nesli ile satışta olan Toyota Corolla, daha şık bir görünümle yoluna devam ediyor. 
2016 yılında 50. yılını kutlayan ve Toyota'nın en çok bilinen modeli olan Corolla, Haziran ayının sonundan itibaren yeni görünümüyle Türkiye'de de satılmaya hazırlanıyor. "Daddy Cool" sloganıyla pazarlanan makyajlı Corolla, daha şık ve prestijli görünen dış tasarımı ile babaların ilk tercihi olmaya devam etmeyi planlıyor.

Arka stoplarda LED kullanılmış.
Dış tasarımda ön ve arka yüzdeki minör değişiklikler göze çarpıyor. Yeni tasarımlı LED gündüz farlarına sahip yeni ön farlar ile ön tampon ön yüzün dikkat çeken yenilikleri. Arka cephede LED kullanılan ve iç deseni yenilenen stoplar göze çarpıyor. Yan cam çıtası, kapı kolları, ön panjurda kullanılan krom detaylar ise Corolla'nın "taze ve yeni" bir görünüme kavuşmasını sağlıyor.

İç mekan artık Auris ile aynı. Çift renkli kabin ferahlık sunuyor.
Corolla ile Auris aynı platform üzerinde şekillense de bugüne kadar farklı dış ve iç tasarımlara sahiplerdi. Corolla geçirdiği makyaj operasyonu sonrası bu anlaşmayı bozdu. Makyajlanan Corolla, geçtiğimiz sene makyajlanan Auris ile artık aynı iç mekan tasarımını paylaşıyor. İki model arasındaki ise hala bir fark var. Corolla'nın kabini çift renkli olarak da tercih edilebiliyor. Benim bildiğim kadarıyla Auris'te bu seçenek yok ve çift renkli kabin oldukça ferahlık sunuyor.

Makyajlı Corolla, "Daddt Cool" sloganı ile pazarlanıyor.
Modelin global reklam filminin de İstanbul'da çekildiğini
hatırlatayım.
Dış mekanda da artık üç farklı gövde rengi sunuluyor. Platinyum Metalik, Kırmızı Mika ve Günbatımı Bronz renkleri arasından benim en çok hoşuma giden ise son fotoğrafta görebileceğiniz Günbatımı Bronz rengi. 

Kozmetik yeniliklere odaklanan makyaj operasyonu sonrası Corolla'nın motor seçeneklerinde herhangi bir yenilik yok. Lansmanda söylenene göre ise kabin yalıtımında iyileştirme var. Torpido gözünün arkasına eklenen yeni yalıtım malzemeleri sayesinde Corolla'nın daha sessiz bir sürüş sunuyor. 

Lansmanda konuşan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt“50 yıl önce otomotiv dünyasına merhaba diye Corolla, bugün artık bir efsane. Hiçbir otomobil modeli Corolla’nın yakaladığı başarıya ulaşamadı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 34.961 adetlik satışla filo hariç en çok tercih edilen model olan Corolla ile perakende pazarında yine birinci olmayı hedefliyoruz. Corolla itici gücümüz ve olmaya da devam edecek. Türkiye’de de üretilecek olan Corolla yerlilik oranının yüksekliği ile de aynı zamanda filo pazarında da çok daha fazla tercih edilmeye başladı. Özellikle kamu alımlarında dikkat çekici bir seviyeye ulaştık." dedi.

Makyajlı Corolla'nın satış fiyatları, satış tarihi (Haziran sonu) yaklaşınca netlik kazanacak.


--İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar--

Egea ailesinin ikinci üyesi Egea HB'i 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Bodrum'da yapılan Türkiye lansmanında inceledim. 
Qashqai'nin Neden Sınıf Birincisi Olduğunu Şimdi Daha İyi Anladım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..