22 Mayıs 2014 Perşembe

Mazda, 24 Saat Boyunca Yarışmak için Antrenmanlara Başladı

Bugüne kadar 940bin adet satılan MX-5, en çok satan iki kişilik üstü açık model olma özelliğine sahip. Bu sene 25. yaşını kutlayan model için sınırlı sayıda üretilecek 25. yıl özel versiyonu geçtiğimiz aylarda tanıtılmıştı.
Mazda, en sevdiği çocuğunun 25. doğum gününü kutlamaya son sürat devam ediyor. Bu çocuk kim mi? Mazda MX-5'ten başkası değil tabii. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan "Mazda MX-5 25th Year Edition"dan sonra 25 yaşına başan ünlü roadsterı zorlu 24 saatlik "24 Hours Nürburgring" yarışına sokuyor. Mazda, bu sayede kült roadster modelinin ne kadar dayanıklı ve verimli olduğunu hatırlatmış oluyor. 
Mazda MX-5, 21-22 Haziran tarihlerinde "24 Hours Nürburgring" yarışmasına katılacak.
24 saat yarışlarında amaç, yakıt tüketimi ile hızın optimum dengesini yakalayıp en verimli sürüşü gerçekleştirmektir. Bu sayede katılımcılar sportif araçlarının dayanıklıkları ve verimlilikleriyle bir nevi gövde gösterisi yapmaya çalışırlar. Bu sene "24 Hours Nürburgring" yarışına 175 takım kayıt yaptırmış. Bu takımlar 21-22 Haziran tarihleri arasında Almanya'nın 170 viraja ve 25 km uzunluğa sahip dağ yolu parkurunda 24 saat boyunca yarışacak. 

Bu sene yatışa dahil olan Mazda MX-5'in direksiyonun başında, İngiliz JOTA Sport takımı yer alacak. JOTA'nın Mazda MX-5 takımı 4 farklı ulustan toplam 4 farklı sürücüden oluşuyor. Yarışta kullanılacak MX-5 ise, birkaç ekstra güvenlik ekipmanı dışında 2.0 litre benzinli motorlu seri üretim bir Mazda MX-5'ten farksız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..