23 Mayıs 2014 Cuma

Makyajlanan Citroën DS3 Gözleriyle Büyülüyor

Citroën DS3
Citroën'in daha özel tasarım ve prestij sunan alt markası DS'in ilk ve en küçük üyesi DS3 ve DS3 Cabrio makyajlandı. Bu zamana kadar 300bine yakın satış rakamına ulaşan modelin dış tasarımda ön ve arka farlarında yoğunlaşan makyaj operasyonu sonrası motor seçenekleri, aktif güvenlik ve kişiselleştirme seçeneklerinde de yenilikler yapılmış. 
Citroën DS3'ün ön farlarında artık LEDler görev yapıyor.
Ön farların iç tasarımı yenilenerek Numéro 9 ve Wild Rubis konseplerinden esinlenilen yeni DS marka ön görüntüsüne geçilmiş. (Bu far tasarımı yakında tüm diğer DS modellerine de uygulanacak.) Ön farlarda 3 LED modül ile 1 Xenon modül bir arada kullanılmış, arka stoplarda ise LED'ler ile 3B görüntü yaratılmış. 
DS3'ün arka stoplarında LED'ler ile 3B görünüm yaratılmış, ama asıl şölen ön sinyallerde :)
Asıl görsel şölen ise, bence ne ön ne de arka farlarda. Ön sinyal verdiğinizde karşınıza çıkıyor. Yeni DS3'ün ön sinyallari sınıfında bir ilk olarak sıralı ardışık (sequential) biçimde yanıyor. Ford Mustang'in arka sinyalleri ve Audi A8'in ön sinyallerinde de kullanılan bu yanma şeklini kelimelerle anlatmak istesem "meksika dalgalanması" diyebilirim :) Bu açıklama birşey ifade etmediyse önce aşağıdaki ilk videoyu izleyin. Sonra, yeni DS3'ün tanıtım videosunda (ikinci video) 44. saniyede ve 1:23. dakikada az da olsa DS3'ün yeni sinyallerini görebilirsiniz.

Makyajın bence en güzel tarafı: "Sıralı ardışık " yanan ve sınıfında tek olan sinyaller.
Aydınlatma grubundaki yeniliklerin yanı sıra motorlarda da birtakım geliştirmeler mevcut. DS3'ün benzinli ve dizel tüm motorları Euro6 normlarını karşılıyor. Dizellerde BlueHDI 100 ve BlueHDI 120 isimli 1.6 litrelik dizel motor kullanılıyor. Benzinlilerde ise, 207 beygirlik Racing modelinin yanında 155 beygir güç sunan 1.6 litrelik turbo motor ile 5 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen 82 beygirlik e-VTi 82 ETG motor seçenekleri mevcut.
DS3'te sunulan aktif şehiriçi fren destek sistemi, 30km/h hıza kadar olan tehlikeli durumlarda sürücünün yerine fren yapabiliyor.
Tüm bunların dışında güvenlik ve kişiselleştirme adına da bir-iki yenilik yapılmış. DS3'lerde artık aktif şehiriçi fren destek sistemi sunuluyor. Yakın menzinlli bir radar ile yolu tarayan sistem 30km/h'a kadar olan hızlarda aktif oluyor, ve sürücünün yerine fren yapıyor. Geri görüş kamerası ve yeni kişiselleştirme seçenekleri de yenilenen DS3'de sunulan yenilikler arasında.
Citroën DS3
DS3'te sunulan yeni kişiselleştirme seçeneklerinden biri lazerle işlenen yeni orta konsol motifleri.
Makyajlanan Citroën Ds3'ün satışa sunulacağı tarih ise henüz açıklanmadı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..