7 Mayıs 2014 Çarşamba

Jeep'in 5 Yıllık Hareket Planı

Jeep
Arazi aracı dendiğinde akla ilk gelen markalardan olan Jeep, yakın zamanda büyük değişiklikler yaşayacak. Fiat Crysler CEO'su Sergio Machionne geçtiğimiz günlerde yaptığı bir toplantıda Jeep markasının 5 yıllık hareket planını açıkladı. Agresif büyüme stratejilerin hedeflendiği planda yeni tamamen yeni boy SUV'lerin üretileceği belirtiliyor.
  • Jeep, global bir marka olma yolunda ilerleyecek. Bunun için "tek kıtada üretim ve 5 farklı model" yapısından "6 kıtada üretim ve 6 farklı model" düzenine geçilecek. Ayrıca, ilerleyen yıllarda 1300 yeni showroom hizmete girecek. Bu sayede 2018 yılında Jeep satışlarını bugüne kıyasla agresif bir şekilde iki katına çıkarması hedefleniyor.
2015 Jeep Renegade
  • Model ailesindeki yeniliklerin ilki geçtiğimiz aylarda tanıtılan Jeep Renegade olacak. Ondan sonra 3 sıra koltuk düzenine sahip büyük bir Jeep üretilecek. Bu modelin efsanevi Jeep Wagoneer ismini kullanması muhtemel. 2018'in ikinci yarısında satışa çıkması beklenen bu büyük model, Jeep'in bugüne kadar ürettiği en premium model olacak. Ayrıca, Cherokee ile Renegade'in arasını dolduracak bir model üretmek de planlar dahilinde. Bu ara modelin 2016 yılında yani Jeep'in 75. yıl dönümünde satışa çıkması planlanıyor. 
    2014 Jeep Cherokee
  • Efsanevi Jeep modellerinden olan Wrangler, 2017'nin ikinci çeyreğinde yenilenecek.
Jeep Grand Cherokee
  • Bir sonraki nesil Grand Cherokee 2017'nin üçüncü çeyreğinde satışa sunulacak. Yeni nesle geçmeden önce 2015'in sonunda ise güncel modelin küçük bir makyaj operasyonu görmesi bekleniyor. 
Kaynak: Autoblog.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..