9 Mayıs 2014 Cuma

Hemengazla.com Basın Lansmanı

Hemengazla.com
Geçtiğimiz hafta Türkiye'de araç kiralama sektörünün %100 yerli sermayeli en büyük oyuncusu DRD Filo Kiralama'dan bir basın daveti aldım. Davet mailinde yeni bir ürünün lansmanının yapılacağı belirtilse de ürünün ne olduğuna dair hiçbir açıklama yapılmamıştı. Bu yüzden ürünün ne olduğunu merak ederek toplantının yapılacağı Çırağan Sarayı'na gittim. Otoparkın kapısından girdiğimde park halinde duran hemengazla.com logoları giydirilmiş araçlarla ve hemengazla.com bayraklarıyla karşılaştım. Açıkcası isminden ötürü ilk başta bu yeni ürünün yeni bir saatlik araç kiralama şirketi olduğunu düşündüm. İşin gerçeği ise toplantı başladıktan sonra açığa çıktı. DRD, "Hemengazla.com" adını verdiği "bireysel" kullanıcılara yönelik uzun dönem araç kiralama sistemini tanıttı.
Hemengazla.com
Toplantıdan aklımda kalanlar şu şekilde.
  • DRD, yurtdışında uzun dönem araç kiralama pazarının asıl müşteri kitlesinin kurumsal değil, bireysel kullanıcılar olduğunu görmüş. Türkiye'de çok çok düşük olan bireysel kiralama kullanıcılarını artırmanın yolunu aramış. Ayrıca, Avrupa'da 1000 kişiye 550 araç düşerken Türkiye'de bu sayının bugün 1000 kişiye 147 araç, gelecekte ise daha da artacak olması bireysel kiralama için Türkiye'de büyüme potansiyalinin olduğunu göstermiş. Ardından, hemengazla.com kurulmuş.  
Sunumun büyük kısmını DRD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aytekinhan Yıldırıcı yaptı. 
  • Bireysel araç kiralama sistemi hemengazla.com tasarlanırken kolay kullanımlı olması ve hızlı çalışması amaçlanmış. Bu noktada sadece online işlemlerle kredi verebilen Bank Pozitif'le ortaklık kurup onların online sistemlerini kullanmışlar. Hemengazla'da üyelik, araç kiralama ve ödeme işlemlerinin hepsi online yapılıyor. Şubeye gitmeye vs. gerek kalmıyor. 5 iş günü içerisinde istediğiniz model otomobile kavuşmanızı taahhüt ediyorlar.
  • Sistemde şu anda 30 model araç tanımlıysa da uzun vade hedeflerinden biri Türkiye'de satılan tüm marka modelleri sisteme dahil edebilmek.
  • Araç kiraladığınızda aylık ücrete ilave olarak sadece yakıtı siz ödüyorsunuz. Kasko, sigorta, bakım, yol yardımı, motorlu taşıtlar vergisi gibi kalemlere karışmıyorsunuz. Bu sayede dizel bir Renault Fluence'i 24 ay kiralarsanız satın almaya göre %20 daha avantajlı oluyorsunuz. (Detaylı malityet açıklaması için siteyi inceleyin.)
  • Bu arada söylenen göre, lansman öncesinde yani sistem henüz duyurulmadan önce (ama site aktifken) 1000'e yakın başvuru alınmış ve bugüne kadar toplam 20 araç teslim edilmiş durumda. Yıl sonu hedefi ise 1000 araç teslimi yapmak.
  • Site şu anda aktif. Fiyatlara ve mevcut modelleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz. 
Türkiye'de bireysel kullanıcıların uzun dönem kiralamadan bugüne kadar uzak durması bundan sonra da uzak duracağı anlamına gelmiyor. Bu noktada Hemengazla'nın online çalışarak kullanım kolaylığı yaratmasının sistemin başarılı olmasını destekleyeceğini düşünüyorum. Sistemin başarılı olup bireysel uzun dönem kiralamada yeni bir dönem yaratıp yaratamayacağını ise önümüzdeki aylarda hep birlikte göreceğiz.

-- Bonus --
DRD Filo Kiralama'ya ait DMA(Derindere Motorlu Araçlar) şirketinin elektrikli dönüşüm kitini geliştirdiği Toyota Corolla da Çırağan Sarayı otoparkındaydı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..