15 Nisan 2014 Salı

Land Rover Discovery Vision Concept

Land Rover Discovery Vision Concept
Land Rover Discovery Vision Concept
Land Rover Discovery Vision Concept, New York Uluslararası Otomobil Fuarı öncesinde USS Intrepid uçak gemisinin güvertesinde tanıtıldı. Discovery Vision Concept, yeni nesil Discovery ailesinin tasarım ve teknoloji detaylarını yansıttığı için ayrı bir öneme sahip. "Konsept" aşamasında olan bir otomobil için fuar dışında özel bir tören düzenlenmesi ve bu törenin son derece görkemli olması ise, Land Rover'ın yeni Discovery ailesine ne kadar önem verdiğini gösteriyor.
Land Rover Discovery Vision Concept, USS Intrepid uçak gemisi güvertesinden tanıtıldı.
Konsept otomobilin detaylarına geçmeden önce, USS Intrepid uçak gemisi güvertesinde gerçekleştirilen tanıtım törenini izleyin.
Land Rover'ın önümüzdeki yıllardaki planı şu şekilde.


  • Discovery markası, aynı Range Rover gibi Land Rover çatısı altında bir alt marka haline gelecek.
  • Bu yüzden Discovery, tek bir modelin ismi olmaktan ziyade bir model ailesinin ismi olacak.
  • Birden çok Discovery modeli olacak (Range Rover, Sport, Evoque gibi) 
Land Rover Discovery Vision Concept
Discovery Vision Concept, yeni Discovery ailesinin tasarım detaylarını barındırmasının yanında gelecek seri üretim Land Rover modellerinin sahip olabileceği teknolojileri de sergiliyor.
  • Uzaktan kumandalı sürüş ile otomobili düşük hızlarda, otomobilin wi-fi ağına bağlanan uzaktan kumandayla sürmek mümkün. 
  • Görünmez motor kaputu sayesinde büyük motor kaputunun engellediği bölgeler, özel bir teknolojiyle kaputa yansıtılıyor. Nasıl olduğunu öğrenmek için bir önceki blog yazımızı inceleyin.)
  • Harekete algılayan sensörler, otomobilin birçok yerinde mevcut. Bu sensörler sayesinde küçük bir el hareketinizle kapıyı açmaktan tutun sinyal vermeye kadar birçok fonsiyonu yönetebilirsiniz.
  • Akıllı cam teknolojisi ile otomobilin tüm cam yüzeylerine resim dahil her türlü görüntüyü yansıtmak mümkün oluyor. 
Land Rover Discovery Vision Concept
Evet, Land Rover başarılı bir iş ortaya çıkardı ve şahsen ben yeni modeli ve sahip olacağı teknolojileri görmek için sabırsızlıkla beklemeye başladım. Beklemem gereken tarih ise 2015. Land Rover, yeni Discovery ailesinin ilk üyesini 2015 yılında satışa sunmayı planlıyor.

Ayrıca, Discovery Vision Concept için çekilen tanıtım filmini aşağıda izleyebilirsiniz.

*Fotoğraflar, Yahoo Autos ve Autoblog'dan alınmıştır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..