9 Nisan 2014 Çarşamba

Bir Otomobil Markası Neden Bir Film Festivalinin Sponsoru Olur Ki?

 Renault Latitude, Cannes Film Festivali
Başlığa konu olan otomobil markası Fransız Renault. Bahsedilen film festivali ise, başta Cannes Film Festivali ve İstanbul Film Festivali olmak üzere Avrupa'daki birçok uluslararası film festivali.

Filmler ve film festivalleri Renault için oldukça önemli. Renault'nun birçok uzun metrajlı ve kısa filmlere filmlerde kullanılması için araç sağladığı biliniyor. 2013 yılında Renault, Cannes Film Festivali ile olan ulaşım sponsorluğu birlikteliğinin 30. yılını doldurdu. Ayrıca, Laguna Coupe modelinin ilk gösterimi Nuri Bilge Ceylan'ın en iyi yönetmen ödülünü aldığı 61. Cannes Film Festivali'nde yapılmıştı. Renault bir tek Cannes'a destek vermiyor tabii. Marrakech Film Festivali, Deauville Amerikan Film Festivali ve İstanbul Film Festivali gibi birçok uluslararası film festivalinin ulaşım destekçisi yine Renault.
Renault Latitude, İstanbul Film Festivali
Renault Latitude, İstanbul Film Festivali
Uluslararası bilinirliğe sahip İstanbul Film Festivali, bu sene 33. kez düzenleniyor. Yukarıdaki bilgilerden sonra "Festivalin bu seneki ulaşım sponsoru kim?" diye sorsam artık hemen Renault cevabını verebilirsiniz. Renault 26. ve 27. İstanbul Film Festivalleri'nin ulaşım sponsoru olduktan sonra bu sene 33. İstanbul Film Festivali'nin ulaşım sponsoru olarak işe kaldığı yerden devam ediyor.  Aralarında Yıldız Kenter ve Menderes Samancılar gibi isimlerin de olduğu usta sinemacılar, 4 Nisan Cuma günü Lütfi Kırdar'da düzenlenen galaya Renault Latitude araçlarla taşındılar. Kırmızı halıya bu araçlardan "Filme Gider" stickerlarının olduğu bu otomobillerden indiler. Renault bir film festivalinin prestijine bir kez daha ortak oldu.

Peki, başlığı denkleme çevirip tekrar yazalım.

Renault + Film Festivalleri = ?

Soru işaretli kısma, uluslararası çapta başarılı bir marka imaj çalışması geliyor. Renault, Dünya'nın birçok yerinden sinemaseverlerin takip ettiği uluslararası festivallere destek olarak hayal kurmamıza yardımcı olan sinemayı bir nevi koruyor. Aynı zamanda kendine sanatsever ve çağdaş bir marka kimliği yaratıyor. Bir de festivallerin prestijini ve görkemini biraz da kendi markasına sürüyor. Daha ne olsun diyor, Renault'yu bu tavrını sürdürmesi konusunda sonuna kadar destekliyorum!

Bu arada, İstanbul Film Festivali filmlerine davetiye kazanmak için facebook.com/renaultturkiye adresini takip edin. Renault Türkiye, festival boyunca facebook sayfası üzerinden yapacağı mini yarışmalarla festival filmlerine davetiye dağıtacak(mış).




--

Bonus:
Renault, festivaller boyunca yeni araçlarını da festival mekanlarının çevresinde sergiliyor. Özellikle son zamanlarda elektrikli araç filosu tanıtmaya bayılıyor. İstanbul Film Festivali'nde sergilenen elektrikli Renault modeli Twizy'ydi. Herşey iyi güzel, ama Twizy Türkiye'de satışa çıkmadan biraz daha fazla etkinlikte boy gösterirse aynı Google Glass'da yaşandığı gibi benim aklımda satışa sunulmadan eskiyen ürünler kategorisine erişecek.
Renault Twizy, Yıldız Kenter; İstanbul Film Festivali

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..