11 Nisan 2014 Cuma

Land Rover Yeni Discovery, Yolun Göremediğiniz Kısmını Motor Kaputuna Yansıtıyor!

İlk önce kendi kendine park eden otomobiller icat edildi. Sonra, otonom sürüşe sahip otomobillerin geliştirildiği ve yakında satışa sunulacağı açıklandı. Bugün ise, daha önce hiçbir otomobilde kullanılmayan bir teknoloji -ki Land Rover buna "görünmez otomobil teknolojisi" diyor- yakında Land Rover yeni Discovery'de satışa sunulacak.
Land Rover "görünmez otomobil" teknolojisi
İlk okunduğunda şakaymış hissi yaratan "görünmez otomobil teknolojisi" gecikmiş bir Nisan 1 şakası değil. Tamamen gerçek! Bu teknoloji sayesinde motor kaputu "artırılmış gerçeklik-augmented reality" ile saydam hale getiriliyor. Otomobilin önündeki kameralardaki görüntü ön kaputa yansıtılıyor. Bu sayede sürücü, motor kaputu ve motor hiç yokmuşcasına otomobilin altındaki ve önündeki yolu görebiliyor. Land Rover, bu teknolojiyle özellikle zorlu arazi koşulları karşısında sürücülerin daha güvenle ilerleyebileceğini söylüyor.

Sistemin nasıl çalıştığını daha iyi anlamak için videoyu seyredin.
Land Rover, bu yeni teknolojisini ilk olarak yeni Discovery'de kullanmaya başlayacak. Daha önce ise, yeni Discovery'nin tasarım ve teknoloji detaylarını barındıran "Discovery Vision Concept", 16 Nisan 2014 tarihinde New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

Teknolojideki gelişmeler durmak bilmiyor, gelecekte daha neler göreceğiz bakalım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..