17 Mart 2014 Pazartesi

Renault Yeni Megane Lansmanı, Antalya, 14-15 Mart 2014

Yeni Renault Megane 2014
Megane, kuşkusuz Renault denince akla gelen ilk modellerden biri. Aynı zamanda Renault'un en çok tercih edilen ve en uzun süre üretimde kalan modellerinden biri olan Megane, Türkiye'de de büyük bir kullanıcı kitlesine sahip. 2008 yılından beri 3. nesliyle yollarda olan otomobil, 2014 model yılı için makyajlandı. Önümüzdeki ay başında Türkiye'de satışa sunulacak Yeni Megane, geçtiğimiz hafta sonu Antalya'da düzenlenen bir organizasyonla basına tanıtıldı.
Renault Türkiye, Yeni Megane lansmanında alanında lider bloggerları Antalya'da ağırladı. 
12-15 Mart tarihlerinde Antalya'da düzenlenen organizasyonun ilk iki ayağında yazılı otomotiv basını ile gazetecilerden oluşan iki farklı grubu ağırlayan Renault Türkiye, son gün ise otomobil, teknoloji ve lifestyle bloggerlarından oluşan karma bir "online" mecra grubunu ağırladı. Ben de Renault Türkiye tarafından son kafilede yer alması için organizasyona davet edilen 13 bloggerdan biriydim.
Seçmece bunlar seçmece :)
Yeni Megane Tanıtım Organizasyonu, Antalya Havalimanı'na iner inmez başladı. Renault Türkiye İletişim Müdürü Umut Canpolat'ın kısa karşılama konuşmasından sonra etkinlik programı, bize eşlik edecek otomobillerdeki motor-şanzıman kombinasyonları ve sürüş rotaları hakkında bilgiler verildi. Bilgilendirmenin ardından, her katılımcı otoparkta bizi bekleyen Yeni Megane'lardan birini seçti. Organizasyon kusursuzdu; navigasyonlar ayarlanmış, olası kaybolmalara karşı her araca bir telsiz konmuştu. Su, şeker, ıslak mendil gibi küçük, fakat yüz güldüren detaylar da araç içindeki bilimum saklama gözlerinde bizi bekliyordu. Herkes otomobilleriyle eşleştikten sonra konvoy halinde Vedat Milor'un anlata anlata bitiremediği ve Antalya'nın en ünlü restaurantı diye anılan 7 Mehmet'e doğru yola çıktık. Dışarıda, deniz manzaralı masamızda yanıbaşımızda çimlerde duran Yeni Megane'ımızla birlikte yemekğimizi yedik. Vedat Milor'un dediği kadar varmış, Antalya'ya giderseniz mutlaka ama mutlaka 7 Mehmet'e yolunuz düşsün! Bu arada yaklaşık 25 km süren bu ilk parkurda 1.5 dCi 110 bg motora ve EDC otomatik şanzımana sahip GT-Style donanımlı Yeni Megane HB'i kullandım. İç mekanda dikkatimi ilk çeken yenilik, R-Link adı verilen yeni multimedya sistemiydi. Tomtom destekli navigasyonu da sahip olan sistem Türkçe dil desteği, sorunsuz çalışması ve kolay kulanımıyla benden yüksek not aldı. Bol radarlı ve düşük hız limitli Antalya yollarında limitleri deneme şansım olmasa da konfor anlamında Megane, kendinden bekleneni veriyor. 
Karşınızda ilk sürüş parkurundaki arkadaşım! Camlardaki gri etiket, GT-Style donanımı ve 1.5 dCi 110 bg EDC motorun habercisi.

Öğle yemeğinin ardından bu sefer otele doğru yola koyulduk. İlk sürüş parkurunun aksine daha uzun (80 km) olan ve daha az radarlı yollardan geçtiğimiz ikinci parkurda ise, yine aynı 1.5 dCi 110 bg EDC motor-şanzıman kombinasyonuna sahip GT-Line donanımlı beyaz bir Yeni Megane Sport Tourer kullandım. GT Style ve GT Line donanımları Megane'ların sahip olabileceği tüm teknolojik özelliklere sahip; ancak GT-Line donanımı GT-Style'a göre biraz daha sportif bir iç mekan sunuyor. Dijital kadran yerine Renault Sport imzalı analog hız göstergesi, kırmızı dikişler ve diğer kırmızı ayrıntılar, sportif hissi destekliyor. Bu haliyle station karosere sahip olmasına rağmen, HB'den daha sportif bir otomobil kullanıyor havasına kapıldığımı itiraf etmeliyim. Yolun az radarlı olmasıyla sayesinde daha tempolu bir sürüş gerçekleştirebildim, ama GT Line'ın iç mekanındaki sportif etkiyi sürüşünde bulamadım. Realitede GT Line sadece donanımsal farklılıklar sunuyor; motor aynı motor, şanzıman aynı şanzıman... 
İkinci sürüş parkurunda bana eşlik eden güzellik.  O da İzmirli!
Haydi otele...
Otele vardıktan sonra Renault Türkiye yönetimi bloggerlarla daha fazla tanışmak adına küçük bir etkinlik organize etmişti. Otelimiz Gloria Serenity Resorts'un ünlü golf sahalarında eğlenceli bir Golf eğitimi aldık. Büyük çoğunluğun ilgiyle katıldığı eğitim oldukça eğlenceli ve katılımcılar için son derece renkli geçti. Uzaktan kolay gibi gözüken sporda, topu en uzağa atmayı geçin, muntazam bir şekilde sahaya göndermek bile oldukça zor olabiliyormuş. 
                         
Yeni Megane 2014 Lansman Toplantısı
Hava karardığında Yeni Megane lansman toplantısının başlama vakti gelmişti. Yeni Megane hakkında aktarılan detaylardan aklımda kalanlar kalanlar şu şekilde:
  • Yeni Megane, Türkiye'de iki farklı gövde seçeneği ile satışa sunulacak: HB ve Sport Tourer.
  •  Makyaj operasyonu sonucu otomobilin ön yüz tasarımı yenilenerek güncel Renault çizgisi yakalanmış. Yeni Megane'da daha büyük Renault logosu, yeni ön tampon tasarımı, yeni far tasarımı ve tamponda yeni LED günüz farları kullanılmış. Arka ve yan tasarım ile iç mekan tasarımlarında güncel Megane modelleriyle aynı. 
  • Yeni Megane'ın motor-şanzıman kombinasyonlarında herhangibir değişiklik yok. Olmasına da gerek yok; özellikle 1.5 dCi dizel ünitenin Nissan'dan tutun da Mercedes-Benz'e kadar birçok markanın modelinde kullanıldığını hatırlatayım. 
  • Clio ve Captur modellerinde aşina olduğumuz dokunmatik ekranlı R-Link multimedya sistemi Yeni Megane'da da sunuluyor. R Link'deki navigasyonu internete gerek duymadan çalışıyor. Böylelikle otomobilde 3G zorunluluğunu kaldırıyor. Navigasyonun yanı sıra, twitter ve maillere erişim imkanı da sunuluyor. Tüm sesli komutlar Türkçe desteği var, ayrıca navigasyondaki bayan da son derece düzgün bir Türkçe konuşuyor :)
  • Geri görüş kamerası ile ön-arka park sensörlerinin geri dönüşleri de bu ekrandan takip ediliyor. Geri görüş kamerası son derece başarılı çalışıyor. Sanal park yardım sistemleripremium rakiplerindeki gibi direksiyon hareketlerine göre güncelleniyor.
  • Bir diğer teknolojik yenilik Visio System, karşıdan gelen araca göre farların huzmesinin otomatik ayarlanmasını sağlayan sistem ile şerit kontrol sistemini içeriyor. 
  • Yeni Megane HB Joy, Touch, GT Line; Yeni Megane Sport Tourer ise Touch ve GT Line donanım paketleri ile Nisan 2014'ten itibaren satışa sunulacak.
Yeni Megane HB Fiyatları
Yeni Megane Sport Tourer Fiyatları
Toplantının ardından yemekler yendi, uzun uzun sohbetler edildi. Otomobil lansmanında olmamıza rağmen, katılımcıların ortak noktasının "otomobil"in yanında "online mecralar" da olması, sohbetin sıklıkla yeni medya düzeni, iletişimin geleceği gibi konulara kaymasına yol açtı. Otelin her köşesinde bulunan Yeni Megane dekorları olmasa yanlış bir toplantıda bile zannedebilirdim :) Renault Türkiye'nin yenilikleri takip eden tavrı ve "dijital" iletişime, mecralara verdiği önem, herkes tarafından birçok kez takdir edildi.
Renault Türkiye, Yeni Megane lansmanında alanında lider bloggerları Antalya'da ağırladı.
Ertesi gün, kahvaltıdan sonra son kez otomobilleri otel-havalimanı rotasında kullanıp İstanbul'a geri dönmenin zamanı gelmişti. Bu sefer, kahvaltımı biraz erken yapıp Renault Yeni Megane Sport Tourer ile biraz daha fazla zaman geçirmek adına kafileden önce otelden ayrıldım. Fotoğraf çekimleri için denize nazır bir lokasyon aradım, ama nafile... Onca bilmediğim sokaklara girmem rağmen bir türlü denize nazır bir çekim platosu bulamadım. Aşağıda gördüğünüz gibi muhteşem kahverengi rengiyle Sport Tourer'ın fotoğrafları dağ-bayır manzaralı oldu. Bu arada, deniz manzarası ararken Sport Tourer'la bir hayli samimi olduk. İlişkimizin detaylarını okumak için bu linke tıklayınız lütfen...
Renault Sport Tourer detaylı incelemesini yukarıdaki linke tıklayarak okuyabilirsiniz.
Renault Türkiye'ye bloggerlara verdiği değerden ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum. Renault Türkiye'nin genç ve dinamik karakteriyle öncüsü olduğu bu tip "bloggerlı" etkinlikler, umarım diğer otomobil markaları tarafından da en kısa sürede benimsenir. 

Etkinlik fotoğraflarına bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bir başka yazıda görüşmek üzere...

Bu arada, lansmanı bir kere de etkinliğe katılan Rahat Yazar'dan okumak isterseniz buraya tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..