27 Mart 2014 Perşembe

Hyundai, Mazda ve Kia, 2014 Red Dot Tasarım Ödülü'nün Sahibi Oldu

Red Dot Tasarım Ödülleri, 1955 yılından beri ürün tasarımı, iletişim tasarımı, ve tasarım konsepti olmak üzere üç dalda veriliyor. Red Dot değerlendirme jürisi, değerlendirme yaparken ürünün fonsiyonelliği ve dayanıklılığından tutun da kalite ve çevreciliğine kadar tasarımının her detayına bakıyor. Ürün tasarımının altında yer alan araç tasarımı kategorisinde, her yıl kara, su, ve hava araçları Red Dot ödülüne sahip olmak için uğraşıyor. Akselerasyon'u ilgilendiren kısım olan otomobillerde ise, başarı bu sene Uzakdoğuluların yanındaydı. Hyundai, Mazda ve Kia, Red Dot Tasarım Ödülü'nün sahibi oldu.
2014 Hyundai Genesis
Hyundai, yeni Genesis ve Türkiye'de üretilen i10 modelleri ile; Mazda, yeni "Mazda 3" modeli ile; Kia, yenilenen Soul modeli ile Red Dot Ödülü'nün sahibi oldu.
2014 Hyundai i10
Hyundai, iki modeli -Genesis ve i10- ile Red Dot ödülünün sahibi olarak 2014 Red Dot Ödülü'ne damgasını vurdu. i10 ve yeni Genesis, Hyundai'nin "Fluid Sculpture 2.0" olarak adrandırılan yeni tasarım dilini yansıtan ilk modeller. Red Dot ile taçlandırılan yeni tasarım anlayışı, yakında tüm Hyundai model ailesini etkisi altına alacak.
2014 Mazda 3
Mazda'nın yeni tasarım dili, yeni Mazda 6 ve ardından yeni Mazda 3 modelleriyle geçtiğimiz yıllarda kendini göstermişti. Son derece akıcı ve seksi hatlara sahip ve "KODO-Hareketin Ruhu" adı verilen tasarım dilinin başarısı, 2013 yılında Mazda 6'nın Red Dot'ı kazanmasıyla onaylanmıştı. 2014 yılında ise Mazda 3'ün Red Dot Ödülü'ne kavuşması yeni tasarım dilinin başarısını perçinlemiş oldu.

2014 Kia Soul
Kia'nın crossover modeli Soul, 2009 yılında ilk nesliyle Red Dot Ödülü kazanmış, ve bu ödülü kazanan ilk Koreli otomobil olma unvanını elde etmişti. Takvimler 2014 yılını gösterdiğinde tarih tekerrür etti ve 2014 yılı için yenilenen Kia Soul Red Dot'ı bir kez daha Kia'ya kazandırdı.

Tasarımın, tüketicilerin alım kararlarını giderek daha etkilediği bir dönemde Red Dot gibi prestijli ödüle sahip modellerin sırtını yere getirmek çok daha zor bir hal alıyor. Uzakdoğulu firmaların Avrupalı rakiplerini tasarım anlamında sollamaya başladığını ise, Red Dot Ödüllerindeki artan egemenliklerinden çıkarabiliriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..