13 Mayıs 2013 Pazartesi

Peugeot, 308'i Dondurdu

Yeni Peugeot 308
Fransız otomotiv devi Peugeot, yeni modeli 308'i tanıttı. Burada bir yanlışlık var, 308 zaten üretimde olan bir model demeyin. Fransız üretici, bugüne kadar uyguladığı isim stratejisinde yaptığı yenilik çerçevesinde her yeni jenerasyonla birlikte bir basamak artan model numarası sistemini, 308 için dondurdu. Otomobilin ismindeki "3" onun segmentini, "0" onun bir crossover/SUV olmadığını (crossover/SUV'ler "00" ile numaralandırılıyor), "8" ise onun  üst sınıf bir Peugeot modeli olduğunu (alt sınıf Peugeot modelleri "1" ile numaralanacak) gösteriyor. İsim sisteminin gizemini çözdüğümüze göre gelelim yeni 308'in sunduklarına..
Yeni Peugeot 308

Yeni Peugeot 308
Yeni Peugeot 308
Yeni 308'i anlatan en iyi kelime, yalınlık. Burundan arka tampona kadar otomobilin her noktasına yalın bir tasarım hakim. Sade ve akıcı çizgiler ön farlardan başlayarak arka stoplara kadar yan yüzeyler boyunca devam ediyor. Yeni Peugeot burun tasarımı otomobile başarıyla uygulanmış. Farlar, artık tamamı LED teknolojisine sahip olarak alınabiliyor. Arka tasarım ise, kalın tamponu, tampona göre ince kalan stopları ve arka cam tasarımıyla bende Scirocco'dakine benzer sportif etki uyandırdı. Yeni modelin boyutları güncel modelden bir miktar daha küçük, ancak 470 litreye çıkan bagaj hacmi segmenti için devasa olarak nitelendirilebilir. Ayrıca, yeni boyutların bir getirisi olarak otomobilin ağırlığı 140 kg hafiflemiş.
Yeni Peugeot 308
İç mekanda 208 esintileri görmek mümkün. 208'de olduğu gibi küçük direksiyon ve direksiyonun üzerine, göz hizasına yerleştirilen gösterge paneli yeni 308'de de yerini almış. Ortasında 9 inçlik dokunmatik bir ekranın bulunduğu orta konsolda pek fazla düğme yok. Buna gerek de yok, çünkü otomobildeki işlevlerin çoğunu dokunmatik ekran aracılığıyla gerçekleştiriliyor. İç mekan tasarımında simetriye büyük önem verilmiş. Hatta, bu simetrik tasarım anlayışı öyle abartılmış ki devir saati göstergesi, hız göstergesiyle simetrik olması için ters taraftan başlatılmış :)
Yeni Peugeot 308
Yeni Peugeot 308
Yeni 308 hakkında daha detaylı bilgiler Eylül ayında gerçekleşecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı'ndaki tanıtımıyla birlikte açıklanacak. Yeni modelin, 2013'ün sonbaharında Avrupa'da satışlara başlanılması hedefleniyor.

--İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar--

"Babalar İçin; Peugeot 5008" test yazısına göz atın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..