11 Mayıs 2013 Cumartesi

A 200 AMG Test Sürüşü

Mercedes-Benz A Serisi
CLA test sürüşü yazısının sonunda, önümüzdeki günlerde A 200'ün test sürüşü yazısını paylaşacağımın haberini vermiştim. O gün geldi. Karşınızda A 200 testi.
Mercedes-Benz A Serisi
Mercedes-Benz'in test sürüşü parkurunun start/finish alanında CLA kadar dikkat çeken bir model daha vardı, A 200. Tasarımının yanında kıpkırmızı rengi ve AMG donanım paketi de bakışların üzerine çekilnesinde yardımcı oldu. Ayrıca, Yeditepe Spring Fest boyunca test ettirilen diğer otomobil CLA'nın, çarşamba günü yol kenarındaki su kanalına girerek kaza yapmasıyla ön aksında büyük hasar oluşması ve kullanılamaz hale gelmesi; A 200'ü test meydanının mutlak kralı yaptı.
Mercedes-Benz A Serisi Ön Konsol
CLA ile oldukça benzer bir ön tasarıma ve iç mekan tasarımına sahip A Serisi'ni CLA'dan farklı kılan ise hatchback gövde tipi. A'nın herkesin dilinde olan sportif çizgilerinden artık bahsetmiyorum bile. Otomobil oldukça dinamik ve güçlü bir tasarıma sahip. Neresinden bakarsanız bakın güncel Mercedes-Benz çizgilerini görmeniz de mümkün. 
Mercedes-Benz A 200
İlk olarak bagajı incelemeye başlıyorum. A Serisi, kendi boyutlarına göre ortalama bir bagaj hacmine sahip. Bagaj hacmi 341 litre. Bagaj kapağını kapatıp arka koltuklara bakmak için arka kapıyı açıyorum.
Mercedes-Benz A Serisi İç Mekan
Mercedes-Benz A Serisi İç Mekan
Mercedes-Benz A Serisi İç Mekan
Mercedes-Benz A Serisi İç Mekan
Mercedes-Benz A Serisi İç Mekan
Çerçeveli kapılarla karşılaşınca hüsrana uğruyorum. Açıkcası, A Serisi'nde de CLA'da olduğu gibi sportif tasarımı taçlandıran çerçevesiz kapıları görmek isterdim. Arka koltuklar ise; dar yan camlar, neredeyse bir elin beş parmağı kalınlığındaki arka cam, eğimli tavan, ve test aracındaki opsiyonel AMG spor koltuklar sayesinde sayesinde oldukça kısıtlı. Ben 1.79 metre boyumla arka dış koltukta oturunca baş mesafesini tam olarak kullandım. 1.79'un üstündekiler yüksek ihtimalle baş mesafesi konusunda sorun yaşayacaktır. Diz mesafesi ise baş mesafesine oranla daha cömert. Önden çekişin bir artısı olarak, arka sıranın zemininde olmayan tünel sayesinde arka koltuğun orta sırasında da rahatça oturulabiliyor. Sıra geldi ise en eğlenceli kısma; sürücü koltuğu ve sürüş testi:)
Mercedes-Benz A Serisi İç Mekan
Mercedes-Benz A Serisi İç Mekan
Sürücü mahalinde herşey yerli yerinde. İdeal sürüş pozisyonu rahatça ayarlanıyor. Malzeme kalitesi yüksek. Ergonomi sıkıntısı yok gibi. Orta konsoldaki döner büyük buton ile merkezi kontrol sistemine sahip multimedya sistemi iyi iş yapıyor. Sistemin ekranı biraz eğreti dursa da sorunsuz çalışıyor. İç mekana hareket katan bir ayrıntı olarak AMG donanım paketinin getirisi olan kırmızı dikişler; koltuklar, kapılar ve konsolun bazı noktalarında kullanılmış. Otomobili çalıştırıp başlıyoruz sürüşe. Yolun ilk bölümü yokuş yukarı viraj çıkarak geçiyor. Bu bölümde performanstan kaynaklı herhangi bir negatif durum söz konusu değil, aksine yokuş yukarı bile güçlü ivmelenmeyi hissedebiliyorsun. Virajların bu kadar keyif vermesinin bir diğer sebebi ise test otomobilinde bulunan opsiyonel AMG spor koltuklar. Vücudu sıkıca saran bu koltuklar kesinlikle alınması gereken opsiyonlardan biri. Daha sonra düzlüğe çıktığımız anda A Serisi asıl gücünü göstermeye başlıyor. Sport moduna geçmemle birlikte az önce açtığım sunrooftan motor sesini daha net duymaya başlıyorum. Motor sesi gerçekten sizi daha da harekete geçiriyor. Güçlü sesin de verdiği güvenle daha da hızlanıyorum, ancak orman yolunun daha fazlasını sunamayacağını düşününen yolcu koltuğunda oturan Mercedes-Benz yetkilisi yavaşlamam konusunda beni uyarıyor. Parkurun diğer kısımlarında da sürüş konusunda olumlu izlenim edinmeye devam ettim.
Mercedes-Benz A Serisi
Test otomobili A 200 modeliydi. 1.6 litre 156 beygir benzinli bir motor bulunuyor bu modelde. Opsiyonel 7 ileri otomatik vitesle donatılmış bu cazibenin vites değişimleri istendiği takdirde direksiyon arkasındaki kulakçıklardan da yapılbiliyor. En düşük model olan A 180'in fiyatı 68.200 TL'den (İddialı bir fiyat!) başlıyor. AMG donanım paketli A 200'ün fiyatı üzerindeki opsiyonlarla birlikte 90bin TL sınırını biraz aşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..