15 Mayıs 2013 Çarşamba

2014 Mercedes-Benz S-Serisi Tanıtıldı!

Mercedes-Benz S-Serisi W222
Mercedes'in amiral gemisi S-Serisi'nin yeni modeli, geçtiğimiz saatlerde Hamburg'daki Airbus fabrikasında düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Mercedes beni lansmana davet etmeyi unuttu. Hal böyle olunca, ben de etkinliği twitter üzerinden ve internetten yayınlanan canlı yayınla takip etmek durumunda kaldım. Fotoğraflardan edindiğim ilk izlenim, Mercedes'in bundan böyle Bentley'in müşterilerine talip olduğu yönünde.
Mercedes-Benz S-Serisi W222

Türkiye'den etkinliğe katılanlanlardan TopGear Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Onur Ziya Demir'in tweetlerinden okuduğum kadarıyla, lansmanın başlarında TopGear'ın ünlü karakteri Stig de etkinlikte varmış. Alicia Keys ise yeni S-Serisi'nin arka koltuğundan inip sürpriz bir şekilde şarkılarını söylemeye başlamış.
Mercedes-Benz S-Serisi W222
W222 kodlu yeni modelin uzunluğu 5.116mm, genişliği 1.899mm, yüksekliği ise 1.496mm. Long versiyonda ise uzunluk 5.246mmye çıkıyor. Yeni S-Serisi 0.24 gibi oldukça düşük sürtünme katsayısıyla CLA'nın değerine oldukça yakın bir değere sahip. Yeni modelin ön ve arka aydınlatma gruplarının tamamında LED kullanılmış. Akıcı tasarımı ile coupe sedan tasarımına sahip yeni S-Serisi, yan panellerindeki derin  dinamik tasarımını daha da güçlendirmiş.
Mercedes-Benz S-Serisi W222
Mercedes-Benz S-Serisi W222
Mercedes-Benz S-Serisi W222
W221 kodlu, halen satışta olan modelle benzer bir iç mekana sahip olan W222'nin iç mekanında teknolojinin son nimetlerinden yararlanılmış. Ön konsolun üst tarafına, soldaki gösterge panelinin de görevini üstlenen iki adet 12.3 inç büyüklüğünde ekran yan yana yerleştirilmiş. Sağ taraftaki ekran ise multimedya ekranı olarak kullanılıyor. Mercedes'in artık iyice gelişen kontrol sistemine güvenerek, ön konsolda oldukça az düğme kullanılmış. Tüm özellikler orta konsoldaki büyük döner buton ile kontol ediliyor. Konfor donanımları da artırılan modelde, kapılardan gelen soğuk havayı engellemek için özel havalandırma kanalları bile bulunuyor.
Mercedes-Benz S-Serisi W222
Mercedes-Benz S-Serisi W222
Mercedes-Benz S-Serisi W222
Kullanılan yeni teknolojilerden diğer ikisi ise "Magic Boy Control System"ve Gelişmiş Park Asistanı. Bu sistem, aracın önündeki sensörler yardımıyla tümsekler, çukurlar gibi yoldaki değişimleri algılayıp süspansiyon sistemini daha verimli kullanmayı amaçlıyor. Gelişmiş Park Asistanı ise bugün bazı markaların sunduğu paralel park etme yardımcılarına ek olarak, paralel park halindeki aracı park yerinden de çıkarabiliyor.
Mercedes-Benz S-Serisi W222
Mercedes-Benz S-Serisi W222
Fiyat konusunda henüz net bir açıklama yapılmasa da motor üniteleri şu şekilde: 
  • S 350 BlueTEC, 3.0 litre 258 beygir güç ve 620 Nm tork üreten V6 turbo dizel motora;
  • S 500, 4.7 litre 455 beygir güç ve 700 Nm tork üreten V8 twin turbo benzinli motora;
  • S 400 Hybrid, 306 beygir güc ve 370 Nm tork üreten hybrid elektrikli motora;
  • S 300 BlueTEC Hybrid, 2.1 litre 204 beygir güç ve 500 Nm tork üreten dört silindirli ise hybrid elektrikli motora sahip.
Tüm modeller 7 ileri otomatik şanzımanla donatılmış.  
Mercedes-Benz S-Serisi W222
Mercedes-Benz S-Serisi W222

2 yorum:

  1. Yazı için teşekkür ederim. Gördüğüm en iyi mersedes s serisi. Bu arada yorum göndermek çok zahmetli, eğer yorum az geliyor derseniz bu yorumlama biçimlerini bir gözden geçirin derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı beğendiğine sevindim:) Geribildirimin için teşekkürler; okuyucularımdan gelen geribildirimlere önem veriyorum, alternatifler yorumlama sistemleri için arayışım sürmekte.

      Sil

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..