9 Temmuz 2012 Pazartesi

Renault Clio IV

Renault Clio IV
B segmentinin yerlilerinden olan Renault Clio, 4. nesliyle yollara çıkmaya hazırlanıyor. Fransa eski cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin tüm baskılarına rağmen üretimi Fransa'dan Türkiye'ye kaydırılan Clio'nun üretimine aslında Haziran ayında başlandı. Satışlarına ise eylül ayında Paris Otomobil Fuarı'nda dünya lansmanı gerçekleştirildikten sonra başlanacak.
Renault Zeir
Çok daha büyük Renault amblemi
Clio IV, Renault'nun yeni tasarım anlayışını yansıtan ilk model. Bu yüzden marka için önemi biraz daha artıyor. Renault'nun yeni tasarım kimliğini yaratan baştasarımcı Laurens van den Acker, geçen sene Zeir konseptiyle bu yeni dilin ipuçlarını göstermişti aslında. Ön kısımda çok daha büyük bir Renault logosu kullanılması gibi detayları yeni Clio'da çok net bir şekilde gözlemliyoruz. (ve ileride diğer Renault'ların hepsinde de göreceğimize eminim.) Ayrıca, yeni Clio'nun ön ve arka tasarımı Zeir konseptinden izler taşıyor.


İlk olarak iki benzinli ve bir dizel olmak üzere toplam üç farklı motor seçeneği sunulacak.
Energy TCe 90 kod adlı motor ilk defa yeni Clio'da kullanılıyor.Üç silindirli 0.9 litre hacimli benzinli motor 90 hp güç, 135 Nm maksimum tork, ortalama 4,3 litre/100 km yakıt tüketimi ve 99g/km CO2 emisyon değerlerine sahip.

Energy TCe 120 kod adlı benzinli motor 1.2 litre hacimli 120 hp güç, 190 Nm maksimum tork değerlerine sahip. Bu motor yeni geliştirilen altı ileri vitesli çift kavramalı EDC şanzıman ile birlikte satın alınabilecek.

Energy dCi 90 kod adlı dizel motor 1.5 litre hacimli 90 hp güç, 220 Nm maksimum tork değeri, ortalama 3,2 litre/100 km yakıt tüketimi ve 83 g/km CO2 emisyon değerlerine sahip. Bu motor Start&Stop özelliğine sahip.
Clio IV ile birlikte gelen bir diğer yenilikçi özellik ise Renault R-Link adı verilen 7 inçlik dokunmatik ekran ünitesini de kapsayan multimedya sistemi. Aslında dokunmatik ekranlı multimedya sistemi furyasını bu sınıfta Toyota Yaris başlatmıştı, ardından Peugeot 208'de de bu tip ekrandan gördük. Clio ise diğer markalardan farklı olarak tıpkı teknoloji devi Apple'ın App Store ile mobil cihazlarda yaptığını otomobillerde yapmaya çalışıyor. Otomobil multimedya sistemleri için Renault R-Link Store adında bir uygulama mağazası açıp sizin istediğiniz uygulamaları zaten hali hazırda internet bağlantısı olan R-Link sistemi üzerinden indirmenize olanak veriyor.
Clio IV iç mekan görüntüleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..