10 Temmuz 2012 Salı

MINI Paceman

MINI Paceman
2000lerin başında elinde sadece retro Cooper'ı olan MINI durmak nedir bilmiyor ve her geçen sene yeni araçlar yaratıp satışa sunuyor. Clubman, Countryman, Coupe, Roadster derken geçen sene Detroit Otomobil Fuarında Paceman Concept adıyla tanıtılan otomobil de aileye dahil oluyor. MINI Paceman, Paris Otomobil Fuarı'nda resmi olarak tüm dünyaya tanıtıp 2013 yılında satışa sunulacak.
MINI Paceman
Paceman için Countryman'ın coupe görünümlü modeli tanımını yapabiliriz; çünkü Paceman ile Countryman'nin dingil mesafesi, aks aralıkları gibi ölçüleri birebir aynı. Karoserlerindeki fark, ön cam hizasından arkaya doğru ilerledikçe başlıyor. Paceman'in tavanı Countryman'e göre ön cam hizasında 20mm, arka cam hizasından ise 40mm daha alçak konumlandırılmış. Eğimli tavan da coupe imajını güçlendiriyor. Üretim versiyonu Paceman'in ön tasarımı Countrymanle aynı olsa da asıl fark arka tasarımda. Zaten casus fotoğrafındaki kamuflajlar da yoğun olarak otomobilin arkasında kullanılarak yeni arka tasarımı meraklı gözlerden koruyor.
MINI Paceman Concept
MINI Paceman Concept
Motor seçenekleri gibi teknik detaylar fuar sırasında açıklanacak; fakat güncel MINI motorlarının dışında yeni bir motorun kullanılması beklenmiyor.

Mini Paceman Concept
Not: Paceman'in henüz resmi fotoğrafları yayınlanmadı, yazının başındaki kamuflajlı fotoğraf üretim modeline, diğer fotoğraflar Paceman Concept'e aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..