13 Temmuz 2012 Cuma

Dünyanın Kahve Yapan İlk Otomobili Fiat 500L

 2012 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan, Fiat 500'e benzer bir tasarımın MPV karoserindeki yorumu olarak tanımlanabilecek Fiat 500L, kabininde kahve makinesi sunan ilk otomobil olma özelliğini taşıyor. İtalya'nın bir numaralı kahve üreticisi Lavazza'nın desteğiyle üretilen espresso makinesinin opsiyon listesinde olduğu ve yaklaşık 250 fiyatla alınabileceği söyleniyor yabancı basın tarafından. Kahvem olmadan asla diyenlere duyurulur!



Fiat'ın 500L'in espresso makinesi ile ilgili yaptığı basın açıklaması:

The FIAT 500L, which was launched to the media this week in Turin and which goes on sale in Ireland at the end of the year, is the first production car in the world available with a fully integrated espresso coffee machine as an accessory.

Designed in cooperation with famous Italian coffee-machine producer Lavazza and using the company's convenient "A Modo Mio" pod system, the espresso maker integrates perfectly into the passenger compartment, free of power cables and including a dedicated set of accessories to keep the interior neat and tidy, including a spoon holder, pod dispenser and sugar container.


Ayrıca, 500L hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse; 500L'in, zevkinize göre farklı jant tasarımları, tavan ve gövde renkleri ile oluşturulan 333 farklı kombinasyonu var. 5 koltuklu ve 7 koltuklu versiyonları mevcut. Motor gamı ise bugüne kadar diğer Fiat modellerinde kullanılan 0.9 lite(105 HP) ve 1.4 litre(95 HP) benzinli ile 1.3(85 HP) ve 1.6(105 HP) litre dizel motorlardan oluşuyor. Bu arada Fiat 500L, 2012 İstanbul Auto Show'da da sergilenecek ve Türk müşterilerinin modele olan beğenisi ölçülecek. Elde edilen sonuçlara göre 2013'ün ilk çeyreği içerisinde Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..