12 Ekim 2014 Pazar

Dünya Rallikros Şampiyonası Intercity İstanbul Park'ta Tozu Dumana Kattı!

RX Super Car kategorsindeki araçlar 600 beygir güce sahip. Gerçekten hızlılar :)
1.9 saniyede 100 km’ye çıkabilen süper otomobillerle yarışılan ve asfalt-toprak olmak üzere karma yüzeylerden oluşan bir pist yarışı olan FIA Dünya Rallikross Şampiyonası'nın Türkiye ayağı 11-12 Ekim tarihlerinde Intercity İstanbul Park'ta yapıldı. Türkiye'ye ilk kez gelen RX Şampiyonası'nda heyecan her saniye doruktaydı. 

Super Car kategorisinde Türkiye ayağını kazanan isim, aynı zamanda Cuma günü doğum gününü kutlayan Andreas Bakkerud oldu. İkinciliği Peugeot Hansen'den Timmy Hansen, üçünlüğü Topi Heikkinen kazandı.
Start öncesi Timmy Hansen'in otomobilinin son kontrolleri yapılıyor.
Sadece Türk Avitaş Motorsport'un ürettiği yarış otomobillerinin katılabildiği RX Lites kategorisinde podyumu görenler ise, birinci Sebastien Erikkson, ikinci Kevin Hansen, üçüncü Janis Baumanis oldu. Bu kategoride mücadele eden Türk pilotlarımız Yiğit Timur ve Fatih Kara ise maalesef podyuma çıkmadı. Fatih Kara arı filanlde elenirken, Yiğit Timur, şanssız geçen final yarışı sonrası genel sıralamada podyuma çıkma sanşını yitirerek, dördüncülükte kaldı.
Yiğit Timur ve Fatih Kara, Türk bayraklı otomobilleriyle pistteki gurur kaynaklarımızdı.
Türkiye ayağıyla birlikte RX Lites kategorisi sona erdi, ancak Super Car kategorisi için 28-29 Kasım'da Arjantin'de koşulacak 12. ayak yarışı son yarış olacak.
Şapiyonaya gidemeyenler ve yaşanan heyecanı merak edenler için benim kadrajımdan yüksek tempolu RX Türkiye ayağı fotoğraflarımı aşağıda paylaşıyorum. Şimşek çaktıran bulutları kıskandıran gürültü yaratan kalkış anı ve viraj dönüşlerinden mini videolar içinse Akselerasyon'un instagram hesabını inceleyebilirsiniz.
Medya alanına giriş hakkım sayesinde bu kadar yakında fotoğraf çekme imkanım oldu. 
RX'da yakın temasa izin veriliyor. Bu sayede de ortaya heyecanlı görüntüler ortaya çıkıyor.
Pilotlar start çizgisine hareket etmek için beklemedeler. Az sonra büyük bir gürültü kopacak!

Yarışlar arasında seyircilerin sıkılmasını önlemek adına drift gösterileri yapıldı. 
Yarışlar arasında seyircilerin sıkılmasını önlemek adına drift gösteileri yapıldı.
Garajlardan bir kare.
İlk gün ısınma turlarından bir kare.
Umarım, RX Şampiyonası seneye de Türkiye'ye uğrar, tabii ki İstanbul Park'ta yapılan her etkinlikte yaşanan ulaşım sorunu giderilmiş bir şekilde...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..