22 Aralık 2013 Pazar

#reklampazarı - Volvo

Geçtiğimiz hafta BMW'nin basılı çalışmalarıyla başlayan #reklampazarı, bu hafta Volvo'nun yaratıcı çalışmalarıyla devam ediyor. Otomobillerinin yüksek güvenlik donanımlarıyla ünlenen Volvo'nun çoğu reklamı da güvenlik ekipmanlarıyla ilgili.

Volvo'nun yaratıcı çalışmaları gelsin bakalım...
Ve Azrail ölür...


Volvo'nun tüm reklamlarında kendi patentli yazı fontu kullanılıyor. Yukarıdaki 1980lerden kalma reklamlarda kullanılan font ile bugünün reklamlarında kullanılan font aynı. 
Başarılı açık hava çalışmalarından.
Bir otomobil fuarı öncesi heyecanlanan Volvo :)
Tek depoyla yazdan kışa gelen tatilciler - kadın versiyonu :) Bugün üretimde olmayan V50'nin tek depoyla 1160 km gidebildiğini vurgulayan reklam. 
Tek depoyla yazdan kışa gelen tatilciler - erkek versiyonu :) Bugün üretimde olmayan V50'nin tek depoyla 1160 km gidebildiğini vurgulayan reklam. 
1550 km; farklı ülkeler, farklı diller.. V70'in tek depoyla 1550 km gidebildiğini vurgulayan reklam.
Çarpışma testlerinde kullanılan dummy'nin iş arama bürosu önündeki kuyrukta beklemesi. Bir Volvo'nun güvenliği vurgulanıyor yine.
Bu arada, Volvo'yu Volvo yapan en önemli değerlerin başında kullanıcıları geliyor. Gösteriş meraklısı kullanıcıların Volvo'ya uygun olmadığını vurgulayan çalışmalar aşağıda. Aynı eski Saab gibi, Volvo da farklı bir kitleye hitap ediyor. 

Ben en çok farklı ülke dilleriyle b-vurgulandığı çalışmayı beğendim. Sizin favoriniz hangisi? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..