10 Eylül 2013 Salı

BMW i8'in Üretim Versiyonu Tanıtıldı!

BMW i8
Geçtiğimiz günlerde basına kapılarını açan Frankfurt Auto Show'un BMW'nin yeni plug-in hybrid modeli i8'in dünya promiyerine ev sahipliği yaptı. Daha önce birçok kez konsept versiyonuyla çeşitli fuarda boy gösteren otomobilin seri üretim versiyonu ilk kez görücüye çıktı.
BMW i8
4.7 metre uzunluğa sahip spor otomobil, yine bir plug-in hybrid model olan şehir otomobili i3'ün kardeşi. Fütüristik tasarımlı spor otomobilde ön aksın üzerindeki elektrikli motor, arka aksın üzerindeki 1.5 litrelik üç silindirli turbo benzinli motora eşlik ediyor. Benzinli motor 231 beygir güç ve 320 Nm tork üretirken, elektrikli motor 131 beygir güç üretiyor. Benzinli motor tüm gücünü arka aksa 6 ileri otomatik şanzımanla, elektrikli motor ise tüm gücünü ön aksa iki kademeli otomatik şanzımanla iletiyor.  Elektrik motor enerjisini 5kW'lık pilinden alıyor.
Benzinli ve elektrikli motrun toplam gücü 362 beygir, torku ise 570 Nm olarak açıklanıyor. 1490 kg ağırlığındaki i8, bu sayede 0-100 hızlanmasını 4.4 saniyede tamamlıyor. i8'in yakıt tüketimi ise 100 km'de 2.5 litre benzin olarak açıklanıyor. Sadece elektrik motor aktifken maksimum 35 kmlik bir menzil sunulurken, iki motorun toplam menzili 500 km civarında.
BMW i8
Otomobilin ön ve arka aydınlatma grubunda LED kullanılırken, ön farlarda LED ile kıyaslandığında %70 daha parlak ışık veren "laser" teknolojili farlar opsiyon olarak sunuluyor.
BMW i8
Üretim versiyonunda konspet modeldeki gibi şeffaf kapılar kulllanılmasa da kapı menteşeleri hala A sütununun üzerinde. Bir başka deyişle kapılar hala otomobilin fütüristik tasarımını desteklercesine yukarı ve öne doğru açılıyor.
BMW i8
BMW i8
BMW i8
Otomobilin iç mekanı güncel BMW' modelleri ile benzer çizgiye sahip. Tüm modellerde 2+2 kişilik oturma düzeni sunuluyor.

Bazı akıllı telefonların camlarında da kullanılan, kimyasallarla sertleştirilen Gorilla Glass teknolojisi ilk defa bir otomobilin camlarında kullanılıyor. Daha iyi ses yalıtımı sunan bu camların otomobilin iç mekanında daha sessiz sürüşlere olanak veriyor.

Seri üretim ilk i8'ler 2014 yılının başında yollara inmiş olacak. Otomobilin Amerika başlangıç fiyatı 135.000 dolar düzeyinden, İngiltere başlangıç fiyatı ise 95.000 pound düzeyinden başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..