1 Eylül 2012 Cumartesi

Lada Xray Concept


Lada Xray Concept
Rus otomobil üreticisi Lada, kendi evinde düzenlenen Moskova Otomobil Fuarı'nda göz alıcı bir konsept model sergiledi. Lada gibi görece düşük bütçeli bir otomobil firmasından bu denli stil sahibi ve güzel tasarım bir SUV görmek herkesi şaşırttı. 
Xray Concept'in dış tasarımı Steve Mattin liderliğinde şekillendi. Mattin'in bir önceki nesil Mercedes-Benz M Serisini ve güncel Volvo XC60'ı da tasarladığını düşünürsek Lada'nın SUV tasarlatmak için iyi bir isim seçtiği söylenebilir. Xray'in Lada markalı yeni bir SUV'nin ön gösterimi mi olduğu yoksa sadece marka imaj çalışmalarının bir ürünü olduğunu ise önümüzdeki yıllarda öğrenebileceğiz.
İç mekanın genelinde sade bir tasarım benimsenmiş. Hız göstergesinin 200km/h'de sınırlanmış, klima kumandalarının elektronik değil de analog olması gibi küçük ayrıntılar aslında aracın üretime çok da uzak olmadığını gösteriyor. Öbür taraftan tasarımın güncel Lada çizgisinden bir hayli uzak oluşu üretime geçmenin zorluğuna işaret ediyor. Xray Concept, eğer üretilir ve fiyatı Lada standartlarında tutulursa hem Rusya hem Türkiye pazarında Dacia Duster'ın en büyük alternatifi haline gelebilir. Motor, şanzıman ve diğer konularda hiçbir bilgi verilmiyor.
Xray Concept'in Moskova Otomobil Fuarı'ndaki videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..