6 Eylül 2012 Perşembe

Ford Amsterdam'da İleriye Gitti!

Ford Mondeo
Ford "Go Further"(İleriye Git) adlı etkinliğini dün Amsterdam'da düzenledi. Etkinliğin ana bombaları ise yeni Ford Mondeo, Ford Transit ve Ford Transit Connect'ti. Mondeo 2013 model yılında, Transit ve Tansit Conncet ise 2013 sonunda şatışa sunulacak.
Ford Mondeo Sedan
Ford Mondeo Hatchback
Ford Mondeo SW 
Ford Mondeo aslında Amerika'da satılan Ford Fusion'ın Avrupalı ikizi. Ford Fusion yaz aylarında yenilendiği için yeni Mondeo'nun nasıl bir otomobil olduğu görülmüştü. Mondeo'nun da Fusion ile birlikte yaz aylarında tanıtılması planlanmıştı; fakat bazı sorunlardan ötürü tanıtım ertelendi. Ford, her ne kadar bu sorunların üretimdeki kalite problemleri olduğunu söylese de çoğu kaynak asıl sebebin Avrupa'daki ekonomik durgunluk olduğunu belirtiyor. Mondeo'nun Amerikalı ikizi Fusion'dan farklı olarak sadece Avrupa pazarına özel stationwagon ve hatchback karoserli versiyonları aynı etkinlikte tanıtıldı. Yeni Mondeo'daki en büyük gelişme ise böylesine büyük bir otomobilde Ford'un yeni geliştirdiği ödüllü 1.0 litre EcoBoost motorunun kullanılacak olması. Makyajlanan Fiesta'da da kullanılan motor Mondeo gibi daha irice bir otomobilde acaba nasıl sonuçlar verecek bilinmiyor. Bunun dışında Ford, yeni Mondeo için "bugüne kadar ürettiğimiz en premium otomobil" ifadesini kullanıyor. Haksız da sayılmazlar ;çünkü Mondeo'da Ford SYNC, arka emniyet kemeri hava yastıkları, tamamıyla LED ön farlar, 8 inch dokunmatik ekran gibi daha önce hiçbir Ford modelinde bulunmayan donanımlar bulunuyor.
Yeni Ford Mondeo Amsterdam'daki Lansmanı:
Etkinliğin diğer bombaları ise Transit ve Transit Connect'ti. Ford'un yeni tasarım çizgisiyle şekillenen iki ticari araç da 2013'ün son aylarında tüketiciyle buluşacak. Avrupa'da satışa sunulacak Trasitlerin hepsi 2.2  litre Duratorq TDCI dizel motora sahip olacak. Transit Connectler ise 1.0 Ecoboost ve 1.6 EcoBoost benzinli motorlar ile 1.6 Duratorq TDCI dizel motordan biriyle satın alınabilcek. Önümüzdeki zamanlarda daha detaylı bilgilerin verilmesi bekleniyor.
Ford Transit
Ford Transit Connect/Ford Tourneo Connect
Transit Connect Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..