4 Eylül 2012 Salı

Yeni Golf Hazır!

1974 yılında tanıtılan ve bugüne kadar 6 nesilde toplam 29.13 milyon adet satılan Golf 7.nesline geçmeye hazır. Geçtiğimiz gün Volkswagen tarafından Berlin'de tanıtılan 7. nesil Golf yıl son aylarında  satışa sunulacak. Beklendiği üzere tasarım anlamında çok büyük bir farklılık yok. 4. nesilden süregelen sade Golf silüetini koruyan otomobilin dış tasarımında artık daha Passatvari çizgiler kullanılmış. Kim ne derse desin 7.neslin en dinamik görünümlü Golf olduğu kesin.
6. nesline göre daha uzun ve daha geniş ve daha alçak olan otomobilin dingil mesafesinin de artmasıyla iç mekanın daha geniş olduğu belirtiliyor. Bagaj hacmi de genişleyerek 380 litreye ulaşmış durumda. Aerodinamik anlamada yapılan iyileştirmeler ve ağırlığının 100 kg daha düşük olması yeni neslin çok daha ekonomik bir kullanım sunacağını garanti ediyor. 
 
  
İlk etapta iki benzinli, iki dizel ünite satışa sunulacak. Benzinliler 1.2 TSI 85 hp ve 1.4 TSI 140 hp; dizeller 1.6 TDI 105 hp ve 2.0 TDI 150 hp. Yeni Golf'te önceki nesillerden farklı olarak sürüş modu seçme olanağı olacak. Sürücü; Eco, Sport, Normal, Individual sürüş modlarından birini seçebilecek. Ayrıca; orta konsol artık çok daha sürücü odaklı.
 
Yeni Golf hakkında daha detaylı bilgi önümüzdeki Paris Otomobil Fuarı'nda açıklanacak.

Yeni Golf için hazırlanan ilk teaser videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..