5 Eylül 2012 Çarşamba

Ford Fiesta Makyajlandı!


2008 yılından beri 6. neslini yaşayan Ford Fiesta, 2013 model yılı için makyajlandı.

Dış tasarımda kaput, ön tampon, far tasarımları yenilenmiş. Amerika'da Ford Fusion adıyla satılmaya başlanan bir sonraki nesil Ford Mondeo'ya benzetilen far grubunda LED gündüz farları da bulunuyor. Stop grubunun ise iç deseni yeniden tasarlanmış.

İç mekanda yapılan yenilikler ise ergonomiyi geliştirmeye odaklanmış. Sürücü kapısında bulunan cam kumandalarının yeri daha kolay ulaşılabilcek bir pozisyona alınmış; el freni ve vites kolu tasarımları daha ergonomik bir hal almış. Ayrıca, iç mekanda artık daha fazla alanda "Piano Black" kaplaması kullanılıyor.
Teknonlojik anlamda ise; düşük hızlarda yapılan kazaları önlemeyi amaçlayan "Active City Stop" ile içinde acil durum çağrısı, sesle kontrol ve bluetooth bağlantı özellilkerini barındıran "Ford SYNC" sistemleri yeni Fiesta'da bulunacak. MyKey sistemi ise ebevylerin çocuklarının daha güvenli araç kullanması için araca  hız ve müzik sistemi için ses limitleri koymasına imkan veriyor. Ayrıca, bu sistem emniyet kemeri bağlanmadan müzik sistemini açmayı engelliyor.
Makyajlanan Fiesta'nın ST versiyonu 182 hp güç üreten 1.6 litrelik turbo motor kullansa da standart hatchback modeli "Engine of the Year-2012" ödüllü 3 silindirli 1.0 litre ecoboost motorunun 100 ve 125 bglik versiyonlarını kullanarak sınıfında görülmemiş bir ekonomi yapmaya kararlı görünüyor. Bunun dışında 1.4 litre dizel motor emekliye ayrılmış, yerine 74 hp güç sunan 1.5 litrelik tamamıyla yeni bir dizel ünite geçmiş.
Daha fazla detay önümüzdeki Paris Otomobil Fuarı'nda gün yüzüne çıkacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..