16 Temmuz 2014 Çarşamba

Tesla Model III: BMW 3 Serisi'nin Elektrikli Rakibi

Tesla Model III (Temsili)
Bir süredir elektrikli otomobil devi Amerikan Tesla Motors'un BMW 3 Serisi rakibinin, Model E olarak isimlendirileceği söylentileri konuşuluyordu. Geçtiğimiz gün Elon Musk'un AutoExpress'e yaptığı açıklamayla, BMW 3 Serisi rakibi olacak elektrikli yeni modelin Model E değil, Model 3 (III) olarak isimlendirileceği resmiyet kazanmış oldu. 2017 yılı başında satışına başlanacak yeni model, doğrudan 3 Serisi müşterilerini hedef alacak ve fiyatı yaklaşık 35bin dolar(30bin sterlin) seviyesinden başlayacak.
Tesla Model III (Temsili)
Elon Musk yaptığı açıklamada, Model E isim dedikodularının tamamen yanlış olmadığını da belirtti. İlk başta yeni model için Model E ismini düşündüklerini ve böylelikle üç modelin birbirini tamamlayacağını [SEX-Model S, Model E, Model X :) ]ancak Ford'un Model E ismini kullanmak için onları ikna ettiğini aktardı. Tüm bu gelişmeler sonucu yeni modelin isminin Model 3 olmasını kararlaştırdıklarını, ve yeni modeli temsil etmesi için üç çizgi (Model III) kullanacaklarını da ekledi. 

Tesla Model III, 2016 yılında gün yüzüne çıkacak. Satışına ise 2017 yılında başlanacak. Gerçekçi bir şekilde Model S'te olduğu gibi en az 200 mil~321km menzil sunacak Model III, şurada testini okuyabileceğiniz Model S ve Model X'in kullandığından daha farklı ve küçük bir platform kullanacak. Satış fiyatının ise, 35bin dolar~30bin sterlin seviyesinde olması planlanıyor. Fiyat açısından karşılaştırma yapmanız için İngiltere'de bugün bir 3 Serisi'nin 23bin sterlin, 5 Serisi ve elektrikli i3'ün ise 30bin sterlinden başlayan fiyatlarla satıldığını hatırlatayım. Yani, i3'ün fiyatlandırma politikasını düşündüğümüzde Model III'ün de Avrupa'da başarılı olması olası gözüküyor. 

*Fotoğraflar, temsilidir. Model III'ün seri üretim versiyonunu yansıtmamaktadır. 
*Kaynak: Autoexpress.co.uk

--İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar--
Türkiye'de İlk ve Tek! Tesla Model S detaylı incelemesi ve test sürüşü notlarını okuyun. 
Türkiye'de İlk ve Tek! Elektrikli Smart Fortwo Electric Drive (ED) detaylı testine göz atın. 
BMW i3 Türkiye Tanıtım Etkinlikleri   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..