28 Ocak 2014 Salı

VW Polo Makyajlandı!

2014 VW Polo
Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılması beklenen makyajlı Polo'nun, resmi bilgileri yayınlandı.

Dış mekanda ön tampon ve ön ızgara yeni tasarımlarına kavuşmuş. Üst versiyonlarda artık LED farlar sunuluyor. Ayrıca; 5 adet yeni jant tasarımı da Polo'nun dış görünüşünü tazelemesine yardım ediyor. İç mekanda ise klima kontrolleri ve infotainment sistemi kontrolleri yenilenmiş. Yeni direksiyon simidi de iç mekanda sunulan yenilikler arasında.
2014 VW Polo
Güvenlik alanında ise aktif güvenlik donanımlarında güncellemeler yapılmış. 2014 Polo'larda opsiyonel olarak Adaptif Hız Kontrol sistemi sunuluyor. Bu sistem ile otomobilin hızı öndeki aracın hızına göre otomatik olarak. Tüm versiyonlarda standart sunulmaya başlanan "Post-Collision Braking" sistemi ise, kaza olduktan otomatik fren yaparak aracın kaza sonrası en kısa sürede durmasını sağlıyor. "Sport Select" adındaki opsiyonel yeni süspansiyon sisteminde ise, sürücünün sportif bir sürüş için süspansiyon sertliğini ayarlamasına olanak yaratılıyor.



Motor gamında da yenilikler mevcut. Güncel 1.2 litre ve 1.6 litre dizel üniteler, 75 beygir ve 90 beygir güç üreten 1.4 litre TDI Bluemotionla değiştirilmiş. 2014 Polo'da sunulmaya başlanan 1.0 TSI Bluemotion ise, VW ürün gamının ilk benzinli Bluemotion motoru olma özelliği taşıyor. (Bluemotion'lar bugüne kadar hep dizeldi.) 1.0 litre üç silindirli turbo ünite, 89 beygir güç üretiyor. Mevcut 1.2 ve 1.4 benzinli motorların güçleri artırılmış. Polo GTI ise, artık tam 190 beygir güç üreten motora sahip.
2014 VW Polo
Makyajlı Polo, önümüzdeki hafta Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Satışlarına ise, yılın ikinci yarısında başlanması bekleniyor. 

Kaynak:
carbuyer.uk
autocar.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..