13 Ocak 2014 Pazartesi

100 "Kendi Kendine Giden" Volvo, İsveç'te Trafiğe Çıkıyor

Volvo, "Drive Me" adını verdiği projesi kapsamında otonom sürüşe sahip 100 adet "kendi kendine giden" otomobilini 2017 yılında Göteborg, İsveç'te yollara çıkarıyor.
Volvo "Drive Me"
Volvo, İsveç Ulaşım Departmanı, Göteborg şehir yönetimi ve İsveç Ulaşım Ajansı'nın ortaklaşa yürüttüğü "Drive Me" projesinin iki ana amacı var:
  • İsveç halkını yeni otomobil teknolojileriyle erkenden tanıştırmak ve otonom sürüşe sahip otomobillerin sağladığı yararlar hakkında farkındalık yaratmak. 
  • Volvo'nun otomobil sürüş asistanı teknolojileri konusunda dünyada lider olmasına destek olmak.

Volvo "Drive Me"
2017'de yollara çıkacak olan 100 "kendi kendine giden" otomobil, Volvo'nun modüler SPA altyapısını kullanan yeni Volvo modellerinden oluşacak. (İlk SPA altyapılı Volvo modeli ise bu sene içinde tanıtılması beklenen yeni XC90 olacak.) Otonom sürüşe sahip bu otomobiller, İsveç'in Göteborg kentinde yaklaşık 50 kmh'lik hızla yol alacak. Testler için sadece çevreyolları değil, gündelik şehir içi yolları da kullanılacak.


Volvo "Drive Me"
"Drive Me" projesi Volvo'nun otonom sürüşe sahip otomobiller hakkında gerçek müşterilerinden geri bildirim almasını sağlayacak Ayrıca, bu yeni teknolojinin yol güvenliğini ve yakıt tüketimini pratik kullanımda ne kadar iyileştirebileceği ölçümlenebilecek. Elde edilen bilgilerle otonom sürüş teknolojisinin iyileştirilip 2020 yılında seri üretime hazır hale getirilmesi planlanıyor.

"Drive Me" projesinin tanıtım filmini aşağıda izleyebilirsiniz.
--İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar--

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..