8 Ocak 2014 Çarşamba

Bu BMW Kendi Kendine Yanlıyor!

BMW Drift
Bugüne kadar geliştirilen otomobil sürüş asistanlarının amacı, güvenliği yada konforu artırmaya yönelikti. Fren asistanları, çarpışmaları önlemek için bizim yerimize fren yaptı. Park asistanları bizim yerimize otomobili park etti. Tüm bunların dışında;

  • Google, sürücüye ihtiyaç duymadan hedeflenen varış noktasına varabilen sürücüsüz otomobillerini birkaç seneden beri Amerika'da trafiğe açık yollarda test ediyor.
  • Volvo ve Audi, AVM otoparkı benzeri bir otoparkta park yeri arayıp kendi kendine park edebilen otomobiller üzerinde kafa yoruyor. 
Bugün ise, sürüş keyfiyle ünlenen BMW, otonom sürüşü sıkıcı bulanlar için işin aslında eğlenceli tarafının da olduğunu otomobillerini kendi kendine drift yaptırarak tanıttı.
BMW Drift
7 Ocak'ta Las Vegas'ta başlayan Tüketici Elektroniği Fuarı'nda M235i'ye ve 6 Serisi'ne hükmeden sürüş asistanı, belirlenen parkurda otomobilleri drift yapa yapa kullandı. BMW'nin yeni nesil sürüş asistanı, 2020 yılında otomobillerin sürücüye hiç ihtiyaç duymamasını amaçlayan programın bir parçası olarak BMW Tecknik tarafından geliştirilmiş. BMW'nin düşüncesine göre bir sürüş asistanının olmazsa olmazı, otomobili en üst limitlerinde kontrol edebilmesi. Vegas'ta yapılan bu şov da BMW'nin bu hedefini yerine getirdiğinin bir kanıtı.
Görünüşe göre BMW sağolsun, yakın bir gelecekte arabada kahvaltı yaparken güvenli bir şekilde yanlayarak işe/okula yetişmek mümkün olacak. Sürüş asistanları bunları yapmak için yakın gelecekte hazır olacaklar. Peki, biz sürücüler otomobillerimizi sürüş asistanlarına tamamen teslim etmeye hazır mıyız?
BMW Drift

--İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar--

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..