5 Eylül 2014 Cuma

BMW i8, Borusan Oto Ataşehir'de Düzenlenen Törenle Tanıtıldı!

BMW i8 Türkiye Lansmanı
BMW'nin büyük ilgiyle beklenen ve "Born Electric" (Doğuştan Elektrikli) sloganıyla vurgulanan "BMW i" markasının Türkiye lansmanı, 3 Eylül akşamı yapıldı. Yaz başında hizmete giren Borusan Oto Ataşehir'de gerçekleşen ve ve hareketli şovlarla desteklenen statik (sürüş yapılmayan) tanıtım etkinliği sonrasında, süper-spor hibrit otomobil BMW i8 Türkiye'de müşteri ve basınla ilk kez buluşmuş oldu.

Etkinlikte çektiğim görüntülerden oluşturduğum videoyu aşağıda izeleyebilirsiniz.

BMW i8

BMW i markasının süper sporcusu i8, performanslı olduğu kadar tutumlu da. i8, 0-100km/h hızlanmasını 4.4 saniyede tamamlayıp maksimum 250 km/h hıza (limitli) ulaşabiliyor. Tüm bunları yaparken 100km'de fabrika verisi ortalama 2.5 litre yakıt tüketip sadece 59gr/km CO2 salınımı yapıyor. Bu tüketim değerleri, bugün satıştaki çoğu şehir içi ve spor hybrid otomobilden (Prius, Yaris Hybrid, Panamera S E-Hybrid...) daha başarılı. BMW mühendisleri gerçekten iyi bir iş çıkarmış görünüyor.
BMW i8 Türkiye Lansmanı
i8'in fütüristik tasarımı sadece göze hitap etmekle kalmıyor, aynı zamanda 0.26 Cd'lik sürtünme katsayısı (Mercedes-Benz CLA 0.22 Cd, Tesla Model S 0.24 Cd) ile tüketim verilerinin düşük olmasına da katkı sağlıyor. Verimliliği asıl sağlayan ise, tabii ki elektrikli ve benzinli motorun oluşturduğu hibrit yapı.
BMW i8 Türkiye Lansmanı
Otomobilin ön aksında 131 beygir güç üreten elektrikli motor yer alıyor. Arka aksta ise, 231 beygir güç üreten 1.5 litrelik benzinli motor bulunuyor. Bu motorların birlikte çalışma/çalışmama durumlarına göre önden çekiş, arkadan çekiş ve dört tekerlekten çekiş sağlanabiliyor. Güncel BMW modellerindeki Sport, Comfort ve Eco Pro sürüş modlarına ek olarak i8'de "eDrive" adı verilen bir mod da bulunuyor. Bu modda otomobil bir elektrikli otomobil gibi davranıyor ve elektrik pilleri boşalana kadar (yaklaşık 37km) elektrikle yol alıyor. Comfort ve Eco Pro modlarında elektrik motoruyla 60km/h'e kadar çıkılabilirken, eDrive modunda elektrik motoruyla 120km/h hıza ulaşılabiliyor.
BMW i3
Bu arada, BMW i ailesinin küçük üyesi i3 de yeni showroomdaki yerini almıştı. i3 için geçtiğimiz Kasım ayında tanıtım etkinliği düzenlenmiş, ben de burada notlarımı paylaşmıştım. O yazımdaki bilgilere ek olarak, i3'ün Türkiye'ye sadece %100 elektrikli versiyonunun (yurtdışında hibrit bir versiyonu daha var.) getirileceğini belirteyim.

Fiyatlar :)

i3'ün satışına başlandı, i8 içinse yıl sonuna kadar ön sipariş alınmaya devam edecek. Baz fiyatlar ise i3 için 46bin 100 euro, i8 için 180bin euro olarak belirlenmiş. TR plakalı ilk i8'lerin 2015 başında sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. 2015'ten önce ise, potansiyel müşteriler Borusan Oto Ataşehir'e gidip i8 ile test sürüşü yapabiliyor. 
Borusan Oto Ataşehir
Borusan Oto Ataşehir

Son olarak etkinliğin yapıldığı mekandan bahsedeyim, çünkü bu etkinliğin bir amacı da yeni showroomu tanıtmaktı. Emlakçı gibi tam metrekaresini söylemeyeceğim, ama showroomun yeterince büyük olduğundan emin olabilirsiniz. Sadece etkinlikler için saklanan 4. katı saymazsak toplam 3 katta 50'ye yakın araç sergileniyor. Açılış öncesi mimari süreç 8 aya yakın sürmüş. BMW, MINI, ve BMW i markalarını bünyesinde barındıran showrooma, 4 kat yüksekliğinde cam bir fanusun içinden giriliyor. Büyüklüğünün yanında Borusan Oto Ataşehir, aynı zamanda BMW i markasının Türkiye'deki ilk satış yeri olma özelliğine sahip.

Bonus



BMW 2 Serisi Active Tourer da showroomdaki yerini almıştı. İlk izlenimim, iç mekanın ferah olduğu ve en büyük rakibi B Serisi'nden daha güzel bir tasarıma sahip olduğu yönünde.
2 Serisi Active Tourer da showroomdaki yerini almıştı :)
--İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar--
BMW i3 Türkiye Tanıtım Etkinlikleri 
 Türkiye'deki İlk Test! Smart Fortwo Electric Drive Detaylı Testi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..