16 Kasım 2014 Pazar

Akselerasyon Özel: Levent'ten Karaköy'e En Kısa Sürede Hangisiyle Gidersin?

Levent'ten Karaköy'e devam eden yarışı hangisi kazanacak?
Senaryomuz

Bir gün Levent'teki ofisinizde çalışırken arkadaşınız telefon ediyor ve size şehrin en lezzetli pizzalarını yapan Karaköy'deki Komodor'da öğle yemeği yemeyi teklif ediyor. Son dakika gelen bu teklifi kabul ediyor ve arkadaşınızı bekletmemek adına en kısa sürede Komodor'a gitmeye karar veriyorsunuz. Trafik ve park problemi yüzünden otomobille gitmeyi düşünmediniz bile... Sorumuz da tam bu sırada ortaya çıkıyor. 


Aşağıdakilerden hangisini kullanırsanız Komodor'a en kısa sürede ulaşırsınız?

A) Motor - Piaggio Beverly 350 Sport Touring ABS
B) Elektrikli Şehir İçi Aracı - Renault Twizy
C) Belediye Otobüsü
Levent'ten Komodor Karaköy'e en kısa hangisi ulaşacak?
Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü bu sorunun cevabını aradık. Üç alternatif araçla da yukarıdaki senaryoyu gerçek hayatta oynadık, Levent'ten Karaköy'e en hızlı şekilde gitmeye çalıştık. Bir de bu yarışın videosunu hazırladık. 

Gelin, yarışı kimin kazandığını aşağıdaki eğlenceli videoyu seyrederek öğrenin. 
Evet, elektrikli Renault Twizy çok az bir farkla birinciliği kaçırdı gibi görünüyor, ama herkes tarafından açık ara en çok beğenilen model o oldu. :) Birlikte olduğum süre boyunca farklı tasarımı yüzünden Twizy'yi görüp de kafasını çeviren bir kişiye dahi rastlamadım.
Renault Twizy'yi Kullanırken Hissettiğim (Temsili)
Bu eğlenceli yarışın bir amacı da İstanbul'da otomobile alternatif ulaşım araçlarını deneyimlemekti.. Bir hafta sonumu Beverly ve Twizy ile geçirmiş biri olarak, bu araçlarla İstanbul'un tadını çok daha fazla çıkaracağınızın garantisini verebilirim. Trafik derdi yok, park yeri bulma derdi yok.. Üstüne üstlük yeterince hızlılar da. Beverly'nin yakıt tüketimi otomobillerle kıyaslanmayacak düzeyde. Twizy'nin yakıt masrafı ise neredeyse hiç yok. 
Piaggio Beverly 350 Sport Touring ABS ve elektrikli Renault Twizy yan yana.
Akselerasyon'da bu zaman kadar her otomobilin birbirinden üstün oldukları yanlarını yazdım, ancak bugün hepsinin sınıfta kaldığı bir taraflarını buldum. Konu İstanbul'da yaşam olduğunda hiçbir otomobil bu ikiliyle boy ölçüşemez :)

Piaggio Beverly 350 Sport Touring Hakkında

Piaggio Beverly, bildiğiniz iki tekerlekli motor.  Ama konforlu olanlarından.. İki kişiyi rahatlıkla ağırlayacak seleye sahip Beverly, tasarım anlamında da İtalyan genlerini son derece başarılı  bir şekilde kullanıyor. Bu arada selesinin altına iki kask da sığabiliyor. Beverly 350'de görev yapan 330cc'lik benzinli motor yaklaşık 33 beygir güç üretiyor. Bir scooterda ilk defa kullanılan ABS/ASR ise, üstün güvenlik sunuyor. Otomobillerde alıştığımız yol bilgisayarı Beverly'de yok, ama kendi hesaplarıma göre ortalama yakıt tüketiminin 3-3.5 litre/100km civarında olduğunu söyleyebilirim.
Beverly'nin yüksek konfor sunduğuna sadece ben ikna olmamışım :)
Dört günlük kullanımım boyunca Beverly'den oldukça memnun kaldığımı söyleyebilirim. Sağlam yapısı ile yüksek hızlarda da beni üzmedi.  Ayrıca, alındıktan sonra uzun yıllar sorunsuzca binilebilecek bir model olduğunu hissettirdi. Motorların trafikte takılı kalmak gibi bir derdi zaten yok. Motosikletlere biraz daha saygılı ve trafik kurallarına biraz daha uyan bir millet olsak, sokaklarımızda motor kullanmanın değeri paha biçilemez olurdu.. Özellikle İstanbul Avrupa Yakası sahil yolunda :)

Renault Twizy Hakkında

Renault Twizy bir quadrocycle. Yani, dört tekerleğe sahip motosiklet-otomobil karışımı bir şehir içi aracı. Önlü arkalı iki koltuğa sahip Twizy, 17 beygirlik elektrik motorundan güç alıyor. Twizy'nin bataryalarını evinizdeki normal 220V'luk prizleri kullanarak 3.5 saatte yaklaşık 1.8 TL'ye tamamen şarj edebiliyorsunuz. (*1.8 TL bedeli, gündüz saatlerinde mesken tipinde yapılan şarj masrafıdır. Bu değere vergi, sayaç okuma bedeli vb. masraflar eklenmemiştir.) Tam dolu piller, yedi tepeli İstanbul'un yollarında tüm bakışları üzerinize çekerek 70-80 km gidebileceğiniz anlamına geliyor. Twizy, Türkiye sınırlarında şimdilik motosiklet olarak geçiyor. Yani, Twizy'nin son derece eğlenceli sürüşünün tadına şimdilik sadece A2 ehliyet sahipleri bakabiliyor. B sınıfı ehliyetlerle kullanılması için çalışmalar tam gaz devam ediyor. 

Komodor'da biz pizzanın, Twizy elektriğin tadına baktı :)
*Renault Twizy'nin detaylı test yazısının önümüzdeki günlerde Akselerasyon'da olacağını hatırlatayım.

Komodor Hakkında


İki sene öncesinde, Karaköy'ün Tophane tarafı bu kadar popüler değildi. Bugün ise, buraya açılan mekanları takip edemiyorum bile. Gün aşırı yeni bir mekanın açıldığını görüyorum yada duyuyorum. Komodor ise, bu muhitin en eskilerinden biri. Başlı başına kendisi marka olmuş lezzetli pizzalar yapıyorlar. Ben, bir İzmirli olarak otlu pizzası Milas'a hayranım, ama açıkcası Hektor'u da ayrı bir seviyorum. 

Komodor'un menüsünden bir detay: Pizzam Neden Geç Kaldı?
Komodor'un facebook sayfası için buraya, foursquare mekan sayfası için buraya tıklayabilirsiniz. Kalabalık saatlerde gitmeyi düşünürseniz, (0212) 293 5300 no'lu telefondan rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Mekanın kişi kapasitesi sınırlı olduğundan dolayı yoğun saatlerde yer bulmakta zorluk çekebilirsiniz.

Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler...


Levent'teki ofisinin kapılarını bize açarak senaryomuzu eksiksiz oynamamızı sağlayan sevgili Emre Barış Şimşek'e, video çekimindeki destekleri için sevgili Hikmet Cemal'e, ekipman desteği için Ece Yılmaz ile Ahmet Turgut'a, ve bu keyifli yarışın ödülü olan lezzetli pizzaların yaratıcısı Komodor'a (Özlem Hanım, İbrahim Bey ve Emil Bey'e) sonsuz teşekkürler. İyi ki bizimle birlikte oynadınız...



--İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar--
Peugeot 3008'i, bir Fransız'ın kendini en iyi hissedeceği yere, Tekirdağ'daki Barbare Üzüm Bağı'na götürdük. Yolculuktan notlar için tıklayın
 Türkiye'deki İlk ve Tek Test! Smart Fortwo Electric Drive Detaylı Testi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..