1 Ağustos 2012 Çarşamba

B Serisi + Sanat = B in Art

Mercedes-Benz Türkiye yaklaşık iki hafta önce yeni B-Serisi'nin tanıtımı için alkışı hakeden farklı bir yerel çalışma yapmış. Otomobilin sadece bir ulaşım aracı değil bir tasarım objesi, bir tutku olduğunu pekiştiren bu çalışma Bağdat Caddesi'nde gerçekleştiği için bir İzmirli olarak haliyle biraz geç haberim oldu. Ayrıca, internette de bu çalışma ile ilgili pek bir kaynağa rastlayamadım. Bu yüzden bizzat Akselerasyon'da yazmaya karar verdim.
Yapılan etkinliğe gelince şöyle anlatayım. İlk önce Mercedes-Benz Türkiye, sanatçı Seçil Büyükkan ile anlaşmış. Daha sonra bir adet beyaz renk B Serisi'ni Bağdat Caddesi kaldırımına yerleştirmiş. Seçil Büyakkan'a da iki günün var, arabayı boya istediğin gibi ama yapacağın çalışma B Serisi'nin ruhunu yansıtsın demiş. İki gün sonra ortaya gayet renkli ve dikkat çekici bir çalışma çıkmış. Otomobil, bir süre Bağdat Caddesi'nde sergilendikten sonra şu anda İstanbul'daki Mercedes-Benz Showroomlarını dolaşmakta. Ayrıca, "B in Art" projesi sanatsal anlamının yanında bir marketing çalışması olarak twitter üzerinden bir yarışmayla desteklenmiş.(#BenceSanat)
Dünyada bu tip araç boyama bir ilk değil. Özellikle BMW'nin 1975 yılından beri bazı araçlarının önemli sanatçılar tarafından boyanmış versiyonlarından oluşturduğu "BMW Art Car" koleksiyonu mevcut. "B in Art" etkinliğinin önceki benzer çalışmalardan farklılaşarak Türkiye'de canlı bir şekilde sokakta gerçekleştirilmiş olması ise Mercedes-Benz Türkiye'nin yaratıcılığının eseri olsa gerek.
Etkinliğin Sanatsal Kısmını Özetleyen Video

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..