3 Ağustos 2012 Cuma

Audi'nin Dört Halkalı Logosu

Tam adı AUDI AG olan Alman markanın kökleri 1932 yılına kadar uzanıyor. Audi’nin dört halkalı arması, önceden bağımsız olan dört motorlu araç üreticisinin 1932 yılında birleşmesini simgeler: Audi, DKW, Horch ve Wanderer. Bu birleşme sonucu oluşan Auto Union AG, birleşmeden sonra Almanya’nın ikinci büyük motorlu araç üreticisi konumuna yükselir. Şirketin arması dört kurucu şirketinin ayrılmaz birliğini simgeleyen dört birbirine geçmiş halkadan oluşmuştur. Bu dört markanın her biri grup dahilinde özel bir segmente atanır: DKW, motorsikletler ve küçük otomobiller; Wanderer, orta boy otomobiller; Audi, delüks orta boy segmentteki otomobiller; Horch, pazarın en yüksek konumundaki lüks otomobiller. 

İkinci Dünya savaşı sonrasında, 1945 yılında, Auto Union AG kendini Almanya’nın Sovyetler tarafından işgal edilen kısmında bulur ve işgalci Sovyet kuvvetleri tarafından şirkete el konulur. Bunun üzerine işgal altında olmayan Bavyera sınırları içerisindeki Ingolstadt'da yeni bir başlangıç yapılır ve bu başlangıç sonrasında şirketin üretim hatlarından dört halkalı armayı taşıyan araçlar inmeye başlar. 1965 yılında piyasaya şirketin dört zamanlı motora sahip ilk savaş sonrası otomobili olan Auto Union modeli piyasaya çıkar.
Auto Union 1000
Bu gelişme, yeni çağın doğuşu esnasında yeni bir marka belirlenmesi için zamanın olgunlaştığını bildirir. Geleneksel Audi ismi bu yüzden yeniden canlandırılır ve bu andan itibaren, dört zamanlı motorlara sahip yeni modeller “Audi” markası altında üretilmeye başlanır. Daha sonra 1985 yılında bir motorsiklet üreticisi olan NSU ile birleşilir ve yeni şirketin adı bugün de kullanılan AUDI AG olur. Amblem olarak da Auto Union AG'nin dört halkalı amblemi kullanılır. Bugüne kadar bir kaç revize edilen amblemin son şekli ise aşağıda görüldüğü gibidir.

Kaynak: audi.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..