23 Ekim 2013 Çarşamba

Senin Adın Bundan Böyle "Cesur" Opel Olsun!

22 Ekim 2013 akşamı twitterda Opel ile ilgili birden fazla hashtag (#halkinopeli #bundansonrakiarabamopelolacak) trending topic'de üst sıralara çıkmaya başladı. Dikkatimi çeken bu durumu biraz araştırınca gördüm ki Opel'in Halk TV'ye reklam vermesi bu duruma sebebiyet vermiş. Halk TV'ye reklam veren Opel Türkiye'nin cesur hamlesi, dakikalar içerisinde basit bir TV reklamı olmaktan çıkıp oldukça büyük bir kitleyi kapsayan viral bir kampanyaya dönüştü.
Hatırlanacağı üzerine Halk TV'nin bilinirliği gezi olayları sırasında artmıştı. Gezi olayları sırasında penguenler belgeseli göstermek yerine gerçekleri aktaran yegane TV kanalı olan Halk TV'nin büyük bir reklamvereni ise yoktu. Penguen belgeseli göstermemesi yüzünden RTÜK'ten de birtakım cezalara çarptırılan kanalın; ünlü krem, bayrak seti gibi upuzun ve sıkıcı reklam kuşağı çoğu zaman alay espri konusu bile olmuştu. Opel Türkiye ise başına gelebilecekleri kabul ederek cesur bir hamle ile Yeni Insignia'nın reklamının yayınlanacağı kanallara Halk TV'yi de ekledi. Kanalın ilk büyük kurumsal reklamvereni olmuş oldu.
Bu hareketiyle Türk kullanıcılar arasında sağlamlığıyla bilinen marka artık cesur bir marka olarak da akıllarda yer edecek gibi görünüyor.
Opel'in Halk TV'de gösterilen reklamı ise işte bu.
Biraz da yeni Insignia'dan bahsedelim. Makyajlanan yeni Insignia geçtiğimiz ay Türkiye'de satışa sunuldu. Makyaj opersayonu, dış tasarımda yeni tamponlar ile ön arka aydınlatma grubunu;iç mekanda ise yeni konsol tasarımı ve multimedya ekranı gibi yenilikleri kapsıyor. İç mekandaki bir diğer yenilikse, yeni Mercedes-Benz C Serisi'nin de sahip olduğu dokunmatik yüzeyli multimedya sistemi kontrol kolu.
Yeni Insignia'nın en çok satacak modelinin 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen 1.6 litre 170 beygir güç üreten motor olacağı öngörülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..