12 Eylül 2017 Salı

Volvo XC40 ile İlgili Bilmeniz Gereken Her Şey! (Tanıtım 21 Eylül'de)

Volvo XC40, 21 Eylül 2017'de tanıtılacak. Tasarımı Concept 40.1'e oldukça benzer olacak.
Volvo'nun XC90 ile başlattığı yenilenme süreci, S90/V90 ve XC60'ın ardından yepyeni XC40 ile tam gaz devam ediyor. Satışa çıktığında BMW X1 ve Audi Q3'ün direkt rakibi olacak Volvo XC40, aynı zamanda İskandinav markanın yeni 40 serisi otomobillerin ilk üyesi ve XC90 ve XC60'dan sonra şimdilik en küçük SUV'si olacak.

Volvo, XC40'ın seri üretim modeliyle ilgili resmi toplu bir bilgi paylaşmadı, ancak yaptığı çeşitli paylaşımlarda yeni SUV modeli ile ilgili birçok önemli ipucu verdi. :) Ben de bu ipuçlarını birleştirdim ve büyük resmi oluşturmaya çalıştım. Volvo'nun şehirli yeni SUV'si XC40 ile ilgili bilinen tüm detayları kendi yorumlarım ile birlikte bu sayfada topladım. 

İşte Volvo XC40 ile ilgili bildiğimiz her şey!

21 Eylül'de Tanıtılacak!

Volvo, XC40'ın tanıtım tarihi ile bugüne kadar resmi duyuru yapmadı; ancak meraklı takipçilerinin sosyal medya aracılığıyla ilettiği sorularını da cevapsız bırakmadı. :)

Volvo'nun resmi sosyal medya hesaplarında takipçileri ile yaptığı yazışmalarda belirttiği üzere, XC40 21 Eylül 2017 tarihinde dünyaya tanıtılacak. Bu tarihte Volvo'nun katılacağı herhangi bir fuar olmadığı için tanıtım etkinliğinin özel bir gecede tanıtılması bekleniyor.
Volvo XC40, 21 Eylül 2017'de tanıtılacak.
Konsept Modeline Tıpatıp Benzeyecek!

Volvo, Mayıs 2016'da ilkini 2017 yılında tanıtacağını açıkladığı 40 serisi otomobillerine ışık tutan iki konsept model tanıtmıştı. 40.1 ve 40.2 olarak isimlendirilen bu iki konseptten, 40.2'nin XC40 olarak isimlendirileceği o zamanlardan neredeyse kesin gibiydi.

XC40'ın yol testleri sırasında çekilen kamuflajlı fotoğrafları ise seri üretim modelin konsept modelle neredeyse tıpatıp aynı olduğunu gösterdi. Ayrıca, @volvo.lov isimli instagram kullanıcısının iddia ettiğine göre, Volvo Car Almanya web sayfasına XC40'ın bir fotoğrafı yanlışlıkla yükselip daha sonra hemen silinmiş. Bu görsel de seri üretim XC40'ın Concept 40.1 ile neredeyse tıpatıp aynı olacağı savını destekler nitelikteydi.
Volvo Concept 40.1 & Volvo Concept 40.2
Seri üretim XC40, Concept 40.1 ile oldukça benzer olacak. En sağdaki fotoğrafı Volvo Cars CEO'su Hakan Samuelsson kişisel twitter hesabında paylaştı.
Tek Dizel Motor Seçeneği 2.0 litrelik D4 (ya da D5) Olacak! (yaklaşık 280bin TL)

Volvo, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklama ile 2019 yılından itibaren tanıtılacak her yeni Volvo'da sadece hibrit ya da tam elektrikli motor seçeneği sunacaklarını açıklamıştı. Ayrıca, mevcut dizel motorlarının (D4 & D5) haricinde artık yeni bir dizel motor geliştirmeyeceklerini belirtmişti.

Başka bir deyişle, XC40'ta kullanılabilecek tek dizel motor seçeneği mevcut D4 ya da D5'ten birisi olmak zorunda. D5'in XC40'ın gövdesine fazla gelebileceğini ve daha prestijli 60&90 serileri için ayrılmasının mantıklı olabileceğini düşündüğümden dolayı, kişisel tahminim XC40'ın tek dizel motorunun 2.0 litrelik D4 (190beygir güç, 400Nm tork) olacağı yönünde.


XC40'ın direkt rakibi BMW X1'in 2 litre dizel motorlu xDrive20d versiyonunun Türkiye satış fiyatı 280bin TL'den başlıyor. Otomobil fiyatlarında artış yaşanmazsa XC40 D4'ün de benzer fiyat seviyesinden satışa sunulması sürpriz olmayacaktır.
@volvo.lov isimli instagram kullanıcısının iddia ettiği bilgiye göre Volvo Car Almanya, XC40'a ait yukarıdaki fotoğrafı yanlışlıkla websayfasına yüklemiş ve kısa bir süre sonra hemen silmiş. Fotoğrafta XC40'ın Volvo genleri ile şekillenmiş arka stop tasarımı net bir şekilde görünüyor.
3 Silindirli 1.5 Litrelik Benzinli Motor Seçeneği (T4) Sunulacak! (yaklaşık 210bin TL)

Volvo, 40 serisi modellerinde 3 silindirli 1.5 litrelik benzinli motorlar kullanacağını daha önce açıklamıştı. En güçlü 1.5 litre motorun tahmini gücü 170-180 beygir seviyesinde olacak ve kişisel tahminime göre T4 ismiyle anılacak.

1.5 litrelik motora sahip X1 sDrive18i'nin Türkiye satış fiyatı 210binTL'den başlıyor. Dolayısıyla XC40 T4'ün fiyatı da bu seviyelerden başlayabilir.
Volvo'nun büyük modellerinde sadece 2 litrelik motorlar kullanılsa da kompakt modellerde 1.5 litrelik daha düşük hacimli motorlar da kullanılacak.
T5 Twin Engine (plug-in hibrit) En Önemli Motor Seçeneği Olacak!

Volvo, XC40 ile birlikte T5 Twin Engine isimli yeni plug-in hybrid motorunu tanıtacak. T5 Twin Engine önden çekişli olacak ve 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla donatılacak; resmi olmayan bilgilere göre 245 beygir güç üretecek.
Üstte T8 Twin Engine, altta T5 Twin Engine gösteriliyor. T8 Twin Engine'de arka aksta da elektrikli motor var ve bu sayede dört tekerlekten çekişli. T5 Twin Engine ise gücün tamamını ön aksa gönderiyor.
İç Mekanı Alışılagelmişin Dışında Kullanışlı Olacak!

XC40 ile ilgili yayınlanan teaser videolardan birinde şu cümle kullanıldı: "Bardaklıkların bardaklık olarak kullanılmasını istiyoruz; çöp ya da başka eşyaları saklamak için değil."

Yani şair diyor ki bu otomobil şehir içinde kullanılmak için tasarlandı ve gündelik yaşamda otomobilinize taşıdığınız tüm eşyalar için özel kullanışlı yerler tasarlayamaya gayret ettik. :)

Yine o videoda anlatılana göre, kapı içlerinde hoparlör olmayacak. Hoparlörlerden boşalan alan sayesinde ise laptop bile sığabilecek kadar geniş kapı içi cepleri yaratılabilecek. Orta konsolda akıllı telefonlar için kablosuz şarj ünitesi olarak da görev yapacak özel bir alan olacak. Yine orta konsolda peçete kutunuzu koyabileceğiniz bir alan ve çöp kutusu olacak. 

Tüm bu yeni detayların dışında, yeni Volvoların olmazsa olmazı ilk defa XC90'da tanıtılan büyük dokunmatik ekran, dijital gösterge paneli ve opsiyonel Bowers&Wilkins ses sistemi XC40'ta da yer alacak.
2019 Volvo XC40
Büyük dokunmatik ekran, devasa kapı içi cepleri, kablosuz şarj sistemi, peçete kutunuz için özel alan... Volvo XC40'ın kabini bir dizi yenilik barındırıyor.
Not

Bu yazıda sözü edilen fiyat ve motor seçenekleri bilgilerinin tamamının resmi kaynaklardan edinilmediğini, bazı noktaların kişisel tahminlerime ve yorumlarıma dayandığını tekrar belirtirim. Volvo XC40 ile ilgili en doğru bilgilere 21 Eylül'deki tanıtımla birlikte ulaşacağız.

Kaynaklar

https://www.whatcar.com/news/volvo-xc40/
http://www.carscoops.com/2017/09/volvo-xc40-coming-this-fall-with-semi.html
https://www.media.volvocars.com/global/en-gb
https://www.instagram.com/volvo.lov/
https://twitter.com/hakan_samuel

--İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar--

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın..